Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV | Mesaj special pentru Florin Răducioiu, în studioul Euro Center, din partea unei legende a lui AC Milan: "Eşti un om cu adevărat bun! Un om de suflet"

VIDEO EXCLUSIV | Mesaj special pentru Florin Răducioiu, în studioul Euro Center, din partea unei legende a lui AC Milan: "Eşti un om cu adevărat bun! Un om de suflet"

Fotbal

Comentarii

Fostul mare internaţional român, Florin Răducioiu (50 de ani), a recunoscut în cadrul rubricii "Amintirile lui Răducioiu" de la Telekom Sport, faptul că Sebastiano Rossi de la AC Milan a fost cel mai valoros portar alături de care a jucat vreodată. Vorbele sale au ajuns până-n Italia, iar Rossi i-a transmis un mesaj special fostului său coleg.

Florin Valeriu Răducioiu este unul dintre cei mai letali atacanţi pe care i-a avut fotbalul românesc în istorie. A jucat pentru echipe importante ale României şi Europei, alături de cei mai mari fotbalişti: la Dinamo, Bari, Verona, Brescia, Milan, Espanyol, West Ham, Stuttgart, Brescia, AS Monaco şi Creteil, fiind singurul fotbalist care a marcat în toate cele cinci mari campioanate ale Europei - Serie A, Bundesliga, Premier League, La Liga, Ligue 1.

În cadrul rubricii "Amintirile lui Răducioiu", fostul atacant a declarat că cel mai valoros portar alături de care a jucat la echipele de club este Sebastiano Rossi, colegul său de la AC Milan, din sezonul 1993/1994.

Sebastiano Rossi nu i-a rămas "dator" fostului său coleg, iar prin intermediul emisiunii Euro Center, i-a transmis un mesaj special expertului Telekom Sport.

"Salut, Florin! Este o plăcere imensă să te aud şi o plăcere să ştiu că am fost portarul tău preferat dintre mulţi portari pe care i-ai cunoscut la toate echipele la care ai evoluat. Trebuie să spun şi eu câteva cuvinte despre tine. Ai fost mereu un băiat umil, iar când există această modestie, există şi dorinţa de învăţare.

Un om cu adevărat bun. Un om de suflet! Iar ca fotbalist trebuie să spun că nu era uşor să te oprească. Aveai simţul atacantului de careu şi simţul golului. Te îmbrăţişez şi sper să te văd în curând. Mulţumesc din suflet! Este o mare plăcere să te aud!" , a spus Sebastiano Rossi pentru Telekom Sport, în cadrul emisiunii Euro Center.

Cine este Sebastiano Rossi?

Sebastiano Rossi este unul dintre portarii de legendă ai celor de la AC Milan. A făcut parte din formaţia care domina Europa sub bagheta lui Arigo Sacchi, la finele anilor `80, începutul anilor `90. Specialiştii afirmă că Rossi a avut în faţa sa cea mai bună linie de apărare din istorie: Paolo Maldini, Franco Baresi, Alessandro Costacurta şi Mauro Tassoti.

Sebastiano Rossi a început fotbalului în oraşul său natal, la Cesena, iar în 1982 debuta la profesionişti, în Serie C, la Forli. Prima stagiune în care a fost titular de drept în Serie A a fost în sezonul 1987/1988, la doar 24 de ani, tot cu Cesena.

A sosit la Milan, în sezonul 1990/1991, ca rezervă a lui Andrea Pazzagli, însă veteranul avea să părăsească echipa la finalul sezonului, iar Rossi devenea portarul titular. Au urmat aţi 10 ani în care Rossi a apărat buturile celor de la AC Milan, strângând 330 de prezenţe în toate competiţiile, fiind al doilea cel mai selecţionat portar din istoria clubului, după Christian Abbiati - 380.

Alături de AC Milan, Rossi a cucerit trofeul Ligii Campionilor, în 1993/1994, două Supercupe ale Europei, în 1990 şi 1994, Cupa Intercontinentală în 1990, cinci trofee în Serie A şi trei Cupe ale Italiei.

A deţinut recordul pentru cea mai lungă serie de meciuri în Serie A fără gol primit - 929 minute, acesta fiind bătut doar de Gianluigi Buffon, în 2016, cu 45 de minute în plus. În schimb, Sebastiano Rossi încă deţine recordul de cele mai puţine goluri primite într-o ediţie de Serie A: 11 goluri.

Singurul său regret a fost faptul că nu a bifat nicio prezenţă în tricoul echipei naţionale a Italiei. În 1994, când se afla în cea mai bună formă a carierei sale, Arrigo Sachi, fostul său antrenor de la Milan, a ales să nu-l convoace pentru Cupa Mondială din 1994, optând pentru Gianluca Pagliuca, Luca Marchegiani şi Luca Bucci. A fost convocat cu alte două ocazii, însă n-a apucat să debuteze pentru Italia.

Sebastiano Rossi s-a retras în 2003, la 39 de ani, după un ultim sezon la Perugia.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare