Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Gabi Tamaş, reacţie obscenă la adresa arbitrului, după ce a acordat o lovitură liberă indirectă foarte controversată. Ce spune regulamentul

VIDEO | Gabi Tamaş, reacţie obscenă la adresa arbitrului, după ce a acordat o lovitură liberă indirectă foarte controversată. Ce spune regulamentul

Superliga

Comentarii

O lovitură liberă indirectă controversată, primită de FC Botoşani în meciul cu Astra, l-a făcut pe Gabi Tamaş să aibă o izbucnire la adresa arbitrului la adresa arbitrului Ionuţ Coza. Regulamentul îi dă dreptate fundaşului Astrei.

Arbitrul Ionuţ Coza a avut o prestaţie dezastruoasă în Astra - FC Botoşani 1-0. Printre altele, în minutul 4, arbitrul din Bucureşti a acordat lovitură liberă indirectă după o fază controversată. Portarul Lazar a aruncat mingea la Tamaş, aflat lângă el şi fundaşul Astrei i-a dat-o înapoi cu capul.

Ionuţ Coza a considerat însă că a fost pasă la portar şi a acordat lovitură liberă indirectă din careu. A fost momentul în care Gabi Tamaş a avut o izbucnire nervoasă la adresa arbitrului: ”Mâncaţi-aş p... ta, nu ştii regulamentul?” În ciuda protestelor, Ionuţ Coza şi-a menţinut decizia. Dar, din fericire pentru el, lovitura liberă indirectă nu s-a încheiat cu gol.

Ce spune regulamentul despre lovitura liberă indirectă primită de FC Botoşani

Cristi Balaj, fost mare arbitru internaţional şi colaborator Telekom Sport, susţine că Ionuţ Coza n-ar fi trebuit să acorde lovitură liberă indirectă. Deoarece o astfel de fază este rar întâlnită, International Football Association Board încă n-a reglementat-o foarte clar, dar le-a recomandat arbitrilor să dicteze repetarea loviturii:

”Regulamentul s-a schimbat de curând. S-a trimis o circulară pe acest subiect. Până când IFAB (International Football Association Board) va lua o decizie finală, se recomandă ca lovitura să se repete şi să se atenţioneze verbal jucătorii. Până acum era pasă la portar, neregulamentară, era clar că mingea era trimisă voit de portar, era o încercare de a ocoli sau păcăli Legile Jocului”, a comentat Cristi Balaj.

 

Afla mai multe despre: gabi tamas 

viewscnt
Articole similare