Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | O nouă schimbare făcută de FRF în fotbalul românesc. Burleanu: ”Este o decizie istorică”

VIDEO | O nouă schimbare făcută de FRF în fotbalul românesc. Burleanu: ”Este o decizie istorică”

Fotbal intern

Comentarii

Răzvan Burleanu a anunţat că s-a votat în Comitetul Executiv o decizie potrivit căreia jucătorii amatori de până în 16 ani pot schimba cluburile la finalul fiecărui sezon, fără să se solicite vreo compensaţie. Preşedintele FRF spune că măsura urmează să se aplice şi pentru fotbaliştii amatori de peste 19 ani.

Comitetul Executiv a decis ca juniorii de maximum 16 ani, amatori, pot pleca fără vreo compensaţie. Măsură va reglementa mai ales situaţia din ligile inferioare, unde, de multe ori, copiii sunt blocaţi de cluburile de care aparţin, deşi aceştia au statut de amatori.

”Pot să vă spun că avem o decizie istorică la nivelul Comitetului Executiv, în sensul în care vom avea capacitatea să implementăm tot ceea ce presupune libera circulaţie a jucătorilor juniori până la 16 ani. Credem că e o măsură care trebuia să se petreacă de mai mult timp în fotbalul românesc. În următoarea şedinţă de Comitet Executiv din 16 aprilie vom avea un vot final pe aceste modificări. După acest vot final, jucătorii amatori până la 16 ani pot pleca liberi la final de sezon competiţional.

O măsură similară se va lua şi pentru jucătorii de fotbal amator de peste 19 ani, care şi aceştia vor putea să plece liberi la final de sezon”, a declarat Răzvan Burleanu.

Răzvan Burleanu a anunţat şi alte decizii. De exemplu, anumite categorii de juniori vor primi burse:

”Tot astăzi s-a mai luat decizia să fluidizăm diferite litigii care apăreau între cluburi. Atunci când exista un transfer, existau cluburi care refuzau să pună la dispoziţia clubului care urma să transfere un jucător, datele financiare, de exemplu contul în care urma să se plătească indemnizaţia de formare, aspect care ducea la un litigiu în faţa unei comisii, fie la nivel de AJF, fie la nivel de FRF. Astfel încât prin această decizie se crează un cont la nivelul FRF şi plata se face direct în acest cont, astfel încât nu o să mai avem litigii pe un asemenea subiect.

O altă temă care a fost dezbătută astăzi, rămâne în analiza CEX, pentru a se introduce burse pentru copii între 14 şi 16 ani, pentru juniorii pe care îi avem la cluburi între 14 şi 16 ani, burse care să poată acoperi, cazarea, masa, mai ales dacă sunt copii care vin de la distanţe mai mari de o oră, o oră jumătate de locul unde trebuie să se antreneze, şi şcolarizarea care ne interesează”,
a mai spus Burleanu.

Afla mai multe despre: razvan burleanu 

viewscnt
Articole similare