Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Renegat de Gigi Becali, ajuns erou în Grecia! Ar putea reprezenta o soluţie şi pentru echipa naţională a României?

VIDEO | Renegat de Gigi Becali, ajuns erou în Grecia! Ar putea reprezenta o soluţie şi pentru echipa naţională a României?

Fotbal

Comentarii

Brazilianul cu cetăţenie română, William de Amorim, are parte de un început de sezon fantastic. Jucătorul împrumutat de la FCSB la Xanthi Skoda a marcat un nou gol în campionatul Greciei, în victoria echipei sale, scor 3-1, acasă cu Volos.

Fosta echipă antrenată de Răzvan Lucescu, Xanthi, are unul dintre cele mai bune începuturi de sezon din istoria clubului, iar acest lucru se datorează şi lui William de Amorim, cel care a marcat 2 goluri în 5 runde, în două dintre acestea nici măcar nu a jucat. Fotbalistul deţinut de FCSB a reuşit să se impună, încet-încet, în formaţia antrenată de spaniolul Kiko Ramirez, şi se anunţă o piesă de bază în angrenaj. După 5 etape, Xanthi este pe locul 2, cu 12 puncte, la doar 1 punct în spatele liderului Olympiakos Pireu.

Transferul lui William de la Astra la FCSB, un eşec total

Campion cu Astra Giurgiu, sub coordonarea lui Marius Şumudică, în sezonul 2015/2016, William de Amorim a fost cumpărat de FCSB cu 700.000 de euro, atunci când cota sa era de 1.8 milioane de euro. Câteva partide mai slabe, valuri de critici din partea lui Gigi Becali, iar fotbalistul William de Amorim a intrat într-un con de umbră prelungit.

A fost trimis împrumut un sezon la Kayserispor, însă turcii nu i-au activat clauza de transfer definitiv. Întors la FCSB în vara lui 2018, William de Amorim a refuzat mai multe oferte, din Kazahstan, Arabia Saudită şi Cipru, iar la un moment dat se antrena prin parcuri, de unul singur.

Norocul său a venit din Grecia, unde Xanthi i-a întins o mână de ajutor, iar încrederea acordată pare să fie răsplătită de jucător. De Amorim era considerat în 2016 ca fiind o opţiune serioasă pentru flancul stâng al ofensivei naţionalei României. Ajuns la 27 de ani, de Amorim mai are timp să-şi demonstreze calităţile şi, de ce nu, să debuteze pentru naţionala de fotbal pregătită de Cosmin Contra. Ar fi primul jucător născut în Brazilia care ar face acest lucru.

  • 53 de meciuri, 4 goluri şi 10 pase decisive a avut William De Amorim la FCSB
  • 172 de meciuri, 17 goluri şi 26 de pase decisive a reuşit brazilianul pentru Astra Giurgiu
  • 300.000 de euro este cota lui William De Amorim, conform transfermarkt.com

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare