Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO REPORTAJ | Super investiţia de peste 20 de milioane de euro pe care Cosmin Olăroiu o face în România: ”Nu sunt eu patronul, eu sunt doar purtător de cuvânt”

VIDEO REPORTAJ | Super investiţia de peste 20 de milioane de euro pe care Cosmin Olăroiu o face în România: ”Nu sunt eu patronul, eu sunt doar purtător de cuvânt”

Special

Comentarii

Cosmin Olăroiu a investit peste 20 de milioane de euro într-un proiect imobiliar de lux, la malul Mării Negre. Antrenorul lui Jiangsu Suning a fost ajutat în acest proiect de arhitectul Daniel Ciocăzanu, unul dintre cei mai apreciaţi specialişti în domeniu. Olăroiu spune însă că nu este afacerea lui, el doar o administrează şi adevăratul proprietar este Dani Olăroiu, fiul său.

Cosmin Olăroiu este unul dintre cei mai apreciaţi antrenori români şi este recunoscut, printre altele, pentru atenţia pe care o acordă detaliilor. Antrenorul în vârstă de 51 de de ani nu este însă meticulos doar la fotbal, ci şi în afaceri. Cosmin Olăroiu a investit peste 20 de milioane de euro într-un proiect imobiliar de lux în Mamaia, chiar pe malul Mării Negre şi îşi doreşte ca totul să iasă perfect.

”(De când a apărut această idee? De când ai început să construieşti?) Cred că perioada pe care am petrecut-o în afara ţării, care este destul de mare, undeva la peste 20 de ani, mi-a permis să văd foarte multe lucruri. Şi chiar foarte multe lucruri frumoase, interesante, din care mi-am dorit tot timpul să aduc şi în România. Şi să încep ceva care să aducă un plus de valoare pieţei autohtone. De asta mi-a venit această idee şi am plecat la acest drum. Este un început, nu sunt un expert în construcţii, nu sunt un constructor, sunt oameni abilitaţi care fac lucrul acesta. Eu am lucrat cu Daniel (n.r. arhitectul Daniel Ciocăzanu) în mai multe proiecte până la acest proiect. Cred că ne cunoaştem foarte bine, fiecare ştie ce vrea celălalt şi reuşim să ne întâlnim undeva la jumătatea drumului şi am creat lucruri frumoase şi interesante. Şi de asta am încercat să facem şi la o scară mai mare. Avem în plan mai multe proiecte, acesta este primul şi sper eu ca acest proiect să se ridice la nivelul pe care îl dorim şi să ne adresăm unui anumit segment de piaţă. De-asta dorinţa mea în permanenţă a fost să facem un lucru de top. Daniel face lucruri de genul ăaasta şi de asta l-am cooptat tot timpul. Pentru că reuşim să ne înţelegem şi să facem lucruri peste nivelul marketului la momentul acesta”, a comentat Cosmin Olăroiu pentru Look Sport Live.

Cosmin Olăroiu, investiţie de peste 20 de milioane de euro în România. Este ajutat de un cunoscut arhitect

Cosmin Olăroiu lucrează în acest proiect alături de Daniel Ciocăzanu, unul dintre cei mai apreciaţi arhitecţi din România. Cei doi sunt într-o strânsă relaţie de prietenie şi privesc în aceeaşi direcţie. Cosmin Olăroiu şi Daniel Ciocăzanu construiesc locuinţe de lux nu după un şablon, ci adaptate pe stitlul fiecărui client. Daniel Ciocăzanu spune că fiecare clădire este ca şi copilul lui:

”(Sunteţi mulţumit, domnule arhitect? De ce vedeţi, de cum se lucrează?) Fiecare clădire şi construcţie este ca şi copilul meu, îi cunosc şi defectele şi lucrurile bune, şi plăcerile, şi bucuriile. Da, sunt mulţumit. Antepriza care lucrează este o antepriză de dedicată. Am mai lucrat cu ei, ne cunoaştem, ne cunoaştem cutumele, dorinţele, interpretarea desenelor, clienţii, ne cunoaştem dorinţele beneficiarilor şi lucrurile aşa se întâmplă. Totul este un corpus uman, între client, proiectant şi antepriză, este ca o antepriză umană care duce la sfârşit la o construcţie”, a comentat arhitechtul Daniel Ciocăzanu.

Cosmin Olăroiu construieşte locuinţe de lux la malul mării: ”Păstrează elemente din casa mea”

Proiectul imobiliar în care investeşte Cosmin Olăroiu a fost ridicat pe amplasamentul fostului hotel Mamaia şi cuprinde locuinţe de lux, chiar pe litoral. Antrenorul român susţine că a încercat să-şi pună amprenta în fiecare proiect imobiliar la care a lucrat, inclusiv la acesta. Olăroiu susţine că există elemente originale care se regăsesc atât la casa lui din România, cât şi la cea din Dubai, dar şi în ansamblul de locuinţe la care lucrează acum:

”Dacă te uiţi la această clădire şi te uiţi la casa mea de aici, şi la casa mea din Dubai, şi la birou toate au cam ...sunt diferite, dar păstrează nişte elemente care ne definesc pe noi. Nu neapărat să ne definească pe noi ca oameni, gusturile noastre. Dacă casa mea arată într-un fel, şi blocul ăsta arată cam la fel”, a mai comentat Olăroiu.

Cosmin Olăroiu, la fel de meticulos şi când face investiţii

Unul dintre motivele pentru care Cosmin Olăroiu a ajuns un mare antrenor este atenţia pe care are pentru detalii. Antrenorul în vârstă de 51 de ani petrece zeci de ore studiind adversarul, dar şi filosofii de fotbal. Se pare că îşi păstrează acelaşi stil şi în afaceri. Cosmin Olăriou spune că pune foarte multe întrebări, se interesează, studiază, deoarece este îngrijorat ca produsul final să nu aibă cusur.

”Nu-i uşor de lucrat cu mine, că eu sunt mai tembel aşa. El râde când spun lucrul acesta, că el ştie cel mai bine. Dar întreb foarte mult şi încerc să înţeleg modul în care el vede lucrurile. El vede produsul final. El vede finitul la orice, eu nu îl văd. Şi atunci de multe ori mă panichez, dacă nu îmi place la sfârşit, dacă se întâmplă să fie diferit de cum gândesc eu. Şi atunci, el îmi explică: ”uite, Soarele bate din partea aia, are reflexia aici, corpul ăsta va avea... sunt multe lucruri pentru că el face un proiect după care eu vin şi pun o mie de întrebări, şi de multe ori sunt agitat aşa, pentru că nu înţeleg foarte bine pentru că una e să ai o viziune cum o are el în arhitectură sau în design, pe care eu nu o am, dar încerc să o înţeleg şi să mă perfecţionez”, mai spune Olăroiu.

Cosmin Olăroiu, despre investiţia pe care o face în România: ”Nu eu sunt adevăratul patron”

Cosmin Olăroiu spune că toată această investiţie de la malul mării îi aparţine fiului său, Dani. Antrenorul lui Jiangsu Suning spune că el doar îşi ajută fiul şi administrează afacerea pe care acesta o are:

”Dacă va fi o afacere, la sfârşit va fi o afacere, ca să mă înţelegeţi, nu sunt afacerile mele. Eu sunt purtător de cuvânt. Ştii ale cui sunt afacerile, nu sunt ale mele, eu sunt doar un purtător de cuvânt. Dacă există un profit, acela va merge la devăratul patron. Din ce câştig eu reuşesc să trăiesc decent câţi ani mai am de trăit. Însă ştii foarte bine că patronul adevărat, cel care se va ocupa şi va continua aceste lucruri, e profitul lui, banii merg la el, nu la mine, fiul meu (n.r. Dani Olăroiu), eu sunt doar purtător de cuvânt. Aleg oameni potriviţi care să managerieze lucrurile astea, similar cu fotbalui”, a completat Olăroiu.
 

Afla mai multe despre: cosmin olaroiu 

viewscnt
Articole similare