Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Scandal uriaş după înfrângerea echipei lui Răzvan Lucescu din Conference League! Oficialii lui PAOK au emis un comunicat: "Plângere la UEFA"

VIDEO | Scandal uriaş după înfrângerea echipei lui Răzvan Lucescu din Conference League! Oficialii lui PAOK au emis un comunicat: "Plângere la UEFA"
Comentarii

PAOK a fost învinsă cu scorul de 1-0 în turul împotriva celor de la Club Brugge din sferturile de finală ale UEFA Conference League.

Gruparea din Salonic a suferit un eşec la limită în Belgia, împotriva celor de la Club Brugge, în turul dublei manşe din sferturile de finală ale UEFA Conference League. Elenii au trecut de Dinamo Zagreb în faza optimilor de finală, după o înfrângere în partida tur, disputată în Croaţia, dar a reuşit un succes triumfător pe teren propriu, cu scorul de 5-1. 

La meciul disputat pe stadionul Jan Breydel din Brugge au asistat peste 20000 de spectatori. Iniţial, 1500 de bilete au fost alocate suporterilor celor de la PAOK, însă, aceştia s-au deplasat la Brugge într-un număr mult mai mare faţă de cel prevăzut de numărul de bilete alocat. În urma unor neînţelegeri între suporterii eleni şi autorităţile belgiene s-a declanşat un adevărat scandal.

Fanii lui PAOK au fost stropiţi cu apă de către autorităţi, care au apelat inclusiv la folosirea gazelor lacrimogene, asupra grupurilor de suporteri cu bilete achiziţionate pentru partida de pe stadionul Jan Breydel.

VIDEO | Suporterii lui PAOK, stropiţi cu apă de către autorităţile belgiene

Belgenii s-au plâns însă de dezastrul lăsat în urmă de eleni în unele părţi ale oraşului, înainte de partida dintre Club Brugge şi PAOK.

Clubul la care antrenează Răzvan Lucescu, PAOK, a venit cu un comunicat în urma întâmplărilor de la Brugge, în care ameninţă că va face o plângere la UEFA, după scandalul de la meciul tur dintre Brugge şi gruparea din Salonic.

"PAOK va face plângere la UEFA şi la Ambasada Greciei din Belgia după ura fără precedent a autorităţilor belgiene îndreptată către fanii greci. În acelaşi timp, Ministerul Afacerilor Externe, al Protecţiei Civile, al Sportului, conducerea Poliţiei Elene şi toate instituţiile relevante vor fi informate în detaliu.

Poliţia Belgiană a arestat la întâmplare oameni cu bilete valabile, a folosit gaze lacrimogene şi furtunuri cu apă împotriva fanilor, dar şi violenţa oarbă asupra suporterilor, când au părăsit stadionul. Autorităţile au lăsat la o parte toate noţiunile de ospitalitate şi de siguranţă.

Atât fanii, inclusiv reprezentanţi ai Guvernului grec şi membri ai familiilor jucătorilor, cât şi 25 de membri ai staff-ului administrativ şi de securitate de la PAOK, au devenit victime. Totul sub ochii celor 3 reprezentanţi ai Poliţiei din Grecia.

Aşteptăm ca cei responsabili să fie pedepsiţi exemplar şi să plătească pentru pagubele produse pe nedrept. De asemenea, îi aşteptăm pe colegii noştri de la Club Brugge să condamne comportamentul rasist al poliţiştilor belgieni, care i-a tratat pe greci ca pe nişte infractori", au transmis oficialii formaţiei elene.

 

Afla mai multe despre: uefa conference leaguepaokclub bruggerazvan lucescu 

viewscnt
Articole similare