Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Sparta Praga - Slavia Praga 2-2. Niţă, Stanciu şi Chipciu au fost titulari, Băluţă a intrat la pauză. Oaspeţii revin pe primul loc

VIDEO | Sparta Praga - Slavia Praga 2-2. Niţă, Stanciu şi Chipciu au fost titulari, Băluţă a intrat la pauză. Oaspeţii revin pe primul locgalerie foto
Comentarii

A fost derby în Cehia, un derby în care au fost implicaţi 4 români. S-a terminat 2-2, un rezultat în urma căruia, Slavia revine pe prima poziţie în Cehia, cu 34 de puncte, dar golaveraj mai bun decât Plzen. Sparta se îndepărtează de titlu.

Niciunul dintre fotbaliştii români implicaţi în meciul derby al Cehiei nu s-au remarcat în mod deosebit. Stanciu a fost cel mai activi dintre ei, ba chiar a contribuit decisiv la golul 2, când lovitura sa liberă a lovit mâna unui apărător al oaspeţilor, iar centralul a dictat lovitură de la 11 metri.

Dintre românii Spartei, doar Vătăjelu nu a evoluat niciun minut.

Alex Chipciu a sărit oarecum pe sub minge la golul egalizator al Slaviei din minutul 36, în timp de Florin Niţă, chiar dacă nu are vreo vină la vreunul dintre goluri, a avut câteva momente ezitante. Alex Băluţă a intrat la pauză pentru Slavia Praga, dar nici el nu a ieşit prea mult în evidenţă.

Sparta merge etapa viitoare la Karvina, ocupanta locului 15 în clasament. Slavia joacă acasă cu Zlin, locul 4 în Cehia.


LIVE Sparta - Slavia 2-2 (Tetteh 41, Kanga 45+2-pen / Kudela 37, Soucek 70) 

Echipele de start

Sparta: Niţă-Chipciu, Radakovic, Stetina, Civic - Plavsic, Frydek, Kanga, Stanciu- Tetteh, Pulkrab

Slavia: Kolar - Coufal, Kudela, Ngadeu, Boril - Soucek, Husbauer - Stoch, Traore, Olayinka - Zmrhal


Partida a fost întrerurptă din cauza fanilor care au aruncat în teren cu fumigene

Min 70: Slavia restabileşte egalitatea. A marcat Soucek pentru oaspeţi

Băluţă intră şi el în locul lui Traore la Slavia

Min 45+2: Penalty pentru Sparta Praga. Execută Kanga şi transformă fără probleme. Penalty-ul a fost obţinut pentru un henţ în careu comis la un şut expediat de Stanciu

Min 41: Gol pentru Sparta Praga! A egalat Tetteh, printr-o lovitură de cap din 6 metri

Min 38: Gol pentru Slavia Praga! Kudela marchează primul gol al meciului după ce îl bate cu o lovitură de cap bine plasată pe Niţă

Min 31: Nicolae Stanciu beneficiază de o lovitură liberă pe care o execută însă peste poartă

► După 30 de minute, niciuna dintre echipe nu a reuşit să-şi creeze ocazii mari de gol


„Desigur, îmi doresc să câştigăm, asta e clar. Îmi pare rău pentru Băluţă, dar va trebui să câştigăm.

Cu colegii mei de la Sparta ne întâlnim în fiecare zi, câteodată mă văd mai mult cu ei decât cu soţia şi fetiţa, vorbim şi cu Băluţă, mă întâlnesc aproape săptămânal, ieşim în oraş la masă, mâncam, vorbim despre ceea ce se întâmplă la echipe. E bine că putem avea cu cine să vorbim, şi el este singur, are cu cine discuta şi ne ajutăm în chestia asta”, a spus Vătăjelu la Telekom Sport.

Fiind întrebat dacă Băluţă îl tachinează, ţinând cont că echipa sa e pe o poziţie mai bună în clasament, Vătăjelu a răspuns: „Noi inainte de meciuri ne urăm baftă unul celuilalt pentru că eu îmi doresc ca el să joace, să marcheze, şi el la fel îşi doreşte pentru noi, să jucăm, singura chestie e ca noi ne batem pentru primul loc şi Sparta, şi Slavia şi ne dorim în inima noastră ca una dintre echipe să facă un pas greşit la un moment dat.

Ne susţinem să zic aşa, personal, dar clar că îmi doresc ca Sparta să fie pe primul loc şi cred că anul ăsta avem o şansă mai bună ca anul trecut să ne batem la campionat.

Şi la noi s-a schimbat sistemul în campionat, cu play-off şi play-out, doar că e puţin mai diferit şi vor fi mai multe meciuri şi vom avea şansa noastră, cu siguranţă”, a mai spus Vătăjelu la Telekom Sport.

„Acest derby este o oprtunitatea pentru toţi jucătorii de a demonstra că au valoare. Orice fotbalist îşi doreşte să aibă parte de astfel de meciuri”, a spus Stanciu într-o conferinţă de presă.

Ultimul duel dintre cele două rivale s-a încheiat la egalitate, scor 3-3.

În momentul de faţă, Slavia ocupă locul doi în clasamentul Cehiei, în timp ce Sparta Praga se clasează pe locul şase, la opt puncte de lider.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: sparta pragaslavia praga 

viewscnt
Articole similare