Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Tudor Băluţă, înaintea partidei cu Suedia: "Cei 50.000 de oameni din tribune mă vor face să dau totul pe teren"

VIDEO | Tudor Băluţă, înaintea partidei cu Suedia: "Cei 50.000 de oameni din tribune mă vor face să dau totul pe teren"

Echipa națională

Comentarii

Naţionala de seniori a României va înfrunta Suedia, vineri, 15 noiembrie, de la ora de la ora 21.45, în ultima şansă a tricolorilor de a se califica la Campionatul European din 2020. Victoria este singura opţiune pentru naţionala lui Cosmin Contra.

În partida tur, disputată în Suedia, nordicii s-au impus cu 2-1, la capătul unui meci foarte slab făcut de tricolori. Tudor Băluţă, mijlocaşul celor de la Brighton este sigur că acest lucru nu se va mai întâmpla şi vineri, pe Arena Naţională.

"În meciul din tur, cred că un aspect important la care nu am răspuns atât de bine în prima repriza a fost câştigarea mingii a doua, la care ei au stat mai bine. Acum îi vom studia din nou şi vom încerca să facem tot ce ţine de noi să îi blocăm, şi în acelaşi timp, să dăm un răspuns pe faza de atac, să înscriem cât mai multe goluri pentru că ne trebuie victoria", a spus Băluţă, pentru FRF TV.

Chiar dacă nu prinde echipa la Brighton, formaţie din prima ligă engleză, Băluţă este considerat un om important în angrenajul echipei lui Cosmin Contra. Rămâne de văzut dacă "Guriţă" va alege să fie fie precaut şi va începe meciul contra scandinavilor cu tânărul închizător. Dacă se va apela la serviciile sale, Băluţă asigură că este pregătit 100%.

"În afara terenului sunt destul e calm, însă în timpul meciului este cu totul altceva. Mereu îmi place să simt tensiunea momentului, atmosfera creată de fani. Îmi place să comunic mult cu colegii. Asta mă ţine şi pe mine în priză şi pe ei. În meciul de vineri, faptul că vor fi 50.000 de oameni în tribune mă va face să îmi doresc şi mai mult să dau totul pe teren şi voi fi cu siguranţă conectat 100%", a precizat fostul jucător al celor de la FC Viitorul Constanţa.

VIDEO | Tudor Băluţă, înaintea partidei cu Suedia: "Cei 50.000 de oameni din tribună mă vor face să dau totul pe teren"

Tudor Băluţă a fost titular incontestabil în campania fantastică reuşită de naţionala de tineret a României, în această vară, din Italia şi San Marino, atunci când "tricolorii mici" au fost foarte aproape de finală. Din acel lot, au fost convocaţi pentru meciurile decisive cu Suedia şi Spania: Adrian Rus, Ionuţ Nedelcearu, Tudor Băluţă, Ianis Hagi, Florinel Coman, Alexandru Cicâldău şi George Puşcaş.

"Cred că este nevoie de răbdare din partea tuturor. Probabil lumea, după Campionatul European din vară, se aşteapta ca toată lumea să fie la naţionala mare, însă nu se poate face asta. Este nevoie de timp, de adaptare", a completat Băluţă.

Jucătorul descoperit la Academia Gică Popescu, consideră că cea mai valoroasă virtute a fotbalistului este talentul nativ. Coincidenţă sau nu, părere împărtăşită şi de fostul său antrenor de la Viitorul Constanţa, Gică Hagi, unul dintre cei mai mari susţinători ai fotbalistului.

"Mereu am avut impresia că o trăsătură a jucătorului române este pur şi simplul talentul nativ. Ceea ce văd în Anglia, mai ales la echipa a doua unde sunt mai mulţi jucători britanici, ei sunt mai mult construiţi pe multă muncă. tot ce au ei acum se datorează muncii. La noi, la jucătorii români, cred că talentul are un cuvânt destul de mare de spus. Şi cred că asta este cea mai mare calitate a românilor", a adăugat Băluţă.

După retragerea din carieră, Băluţă nu se vede în postura antrenorului, deoarece este prea mare bătaie de cap. Este tânăr, iar percepţiile asupra acestui subiect se pot schimba de zeci de ori.

"Nu prea aş vrea să am o carieră de antrenor după ce îmi termin cariera de fotbalist, pentru că ştiu cât efort şi cât timp presupune această carieră şi să fii implicat în fotbal. Şi în afara meciurilor trebuie să te documenteţi foarte mult ca antrenori, să studiezi mereu şi cred că asta e este destul de dificil. Cred că mi-aş putea pune anumite idei despre fotbal în teren din postura de antrenor", a conchis Tudor Băluţă, pentru FRF TV.

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare