Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Un fost decar al naţionalei dă verdictul: "Nu avem acum aşa ceva" Ce spune Florescu despre şansele de calificare la Euro 2020

VIDEO | Un fost decar al naţionalei dă verdictul: "Nu avem acum aşa ceva" Ce spune Florescu despre şansele de calificare la Euro 2020

Echipa națională

Comentarii

Acum la U Cluj, George Florescu are 11 selecţii la echipa naţională, iar la multe dintre meciurile jucate sub tricolor a avut numărul 10 pe spate.

Nu puţini au fost cei care au contestat alegerea selecţionerului de atunci, Răzvan Lucescu. Florescu nu poate uita comentariile iscate la acea vreme.
 
"Speram să uit de acel episod. E greu să uiţi de acel episod. Până  în momentul de faţă se caută un decar autentic cum a fost Hagi, sau cum a fost Mutu. Sau cum a fost primul decat autentic, Maradona. Momentan probabil naţionala României nu l-a găsit. Din câte am văzut, fiindcă e un fotbal tot mai bazat pe calităţile fizice, decarii autentici au cam dispărut. Probabil că o să continuăm să căutăm şi până la urma va veni un talent, pentru că în România am avut mereu talente" declară fotbalistul de 35 de ani. 
 
Ianis Hagi a fost ales în premieră decar al naţionalei în dubla cu Norvegia şi Feroe. 
 
"Eu cred că poate să fie foarte bine, Nici nu ştiu dacă e stângaci sau dreptaci, deci vedeţi la ce nivel de tehnică s-a ajuns. Eu eram un mijlcoaş defensiv. Asta am jucat dintotdeauna, ăsta e postul meu şi acum. Nu simţeam mai multă presiune că eu încercam să respect ce mi se trasa în timpul meciurilor. După câteva meciuri în care am văzut că am fost criticat, s-a simţit o oarecare presiune în plus" recunoaşte mijlocaşul debutat de Răzvan Lucescu la echipa naţională. 
 
Florescu are 4 meciuri oficiale bifate pentru prima reprezentativă, toate în preliminariile turneului final al Euro 2012. Tot pentru o calificare la un CE se bate şi naţionala lui Contra. 
 
"Uşor uşor începem să ne închegăm. Sunt mulţi jucători care au făcut parte din echipa de tineret şi uşor, uşor se vor adapta la rigorile echipei nationale de seniori. Avem şanse şi cu Norvegia. Sunt convins că putem să ne calificăm şi la seniori" a încheiat Florescu. 
 
 
 
 

Afla mai multe despre: florescudecarnaţionalăainis haginorvegiaprelimianriieuro 

viewscnt
Articole similare