Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Au fost anunţaţi finaliştii pentru premiile The Best FIFA Men's Player: Haaland, Mbappe şi Messi

Au fost anunţaţi finaliştii pentru premiile The Best FIFA Men's Player: Haaland, Mbappe şi Messi
Comentarii

Erling Haaland, Kylian Mbappe şi Lionel Messi au fost anunţaţi, joi, ca fiind cei trei finalişti pentru The Best FIFA Men's Player Award 2023.

Finalişti fără surprize la premiile The Best FIFA Men's Player

Acest premiu îi recompensează pe cei mai remarcabili jucători din fotbalul masculin în perioada 19 decembrie 2022 - 20 august 2023. Câştigătorul premiului va fi anunţat în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Londra, la data de 15 ianuarie 2024.

Erling Haaland

Maşina de goluri a echipei Manchester City a fost pur şi simplu de neoprit, terorizând fundaşii în competiţiile interne şi europene, în timp ce elevii lui Pep Guardiola au reuşit prima triplă Liga Campionilor, Premier League şi Cupa Angliei.

În cele 33 de meciuri disputate în aceste competiţii, el a marcat de 28 de ori, combinaţia sa de viteză, putere şi capacitate de finalizare dovedindu-se a fi prea mult pentru cei mai buni fundaşi din lume. Randamentul său de marcator şi abordarea sa glacială sunt cu atât mai impresionante cu cât internaţionalul norvegian a împlinit doar 23 de ani în iulie 2023.

Pe lângă distincţiile de la club, Haaland a obţinut o serie de distincţii personale, printre care Gheata de Aur europeană, Gheata de Aur a Premier League şi rara dublă distincţie de jucătorul şi tânărul jucător al sezonului în Premier League.

Kylian Mbappe

Mbappe a reluat de unde a rămas în finala Cupei Mondiale FIFA 2022 atunci când a revenit în competiţia internă, la sfârşitul lunii decembrie 2022, marcând din penalty în minutul 90 pentru a ajuta Paris Saint-Germain să învingă pe Strasbourg în Ligue 1.

Internaţionalul francez s-a asigurat că echipa din capitală obţinea al optulea titlu naţional din ultimii 11 ani, prin reuşitele sale metronomice în perioada luată în calcul pentru The Best 2023, marcând de 17 ori în ultimele 20 de meciuri de campionat ale campaniei, inclusiv o perioadă fenomenală de nouă goluri în şase meciuri.

În urma acestor performanţe, atacantul a fost desemnat jucătorul anului în Ligue 1 şi a fost cel mai bun marcator din Ligue 1, revenindu-şi după dezamăgirea provocată de tripla sa din finala Cupei Mondiale, care a fost în zadar.

Lionel Messi

Ce altceva mai rămâne de spus despre jucătorul care a câştigat toate distincţiile majore la nivel naţional, internaţional şi individual din acest sport şi care continuă să fascineze publicul mondial la vârsta de 36 de ani?

Messi, care a fost numit Cel mai bun jucător în 2022, s-a întors de la gloria Argentinei în Qatar pentru a ajuta PSG să ridice ultima coroană din Ligue 1, a doua din perioada sa în Franţa, în timp ce a fost, de asemenea, numit în echipa sezonului în Ligue 1 şi a încheiat campania în fruntea clasamentului de assisturi.

O nouă provocare s-a ivit în iulie, când genialul jucător, care acum are peste 100 de goluri pentru ţara sa şi este cel mai bun marcator din toate timpurile în primele cinci ligi europene, a traversat Atlanticul pentru a se alătura echipei Inter Miami, un transfer salutat cu entuziasmul şi fanfara pe care le merită unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile.

Cine sunt finalistele la fotbal feminin

La feminin, finalistele sunt Aitana Bonmati, Linda Caicedo şi Jennifer Hermoso. Pe lista iniţială s-au aflat 16 jucătoare.

Afla mai multe despre: fifaerling haalandkylian mbappelionel messi 

viewscnt
Articole similare