Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Nico Rosberg reintră în lumea Marelui Circ. Cu ce se va ocupa campionul mondial en-titre

Nico Rosberg reintră în lumea Marelui Circ. Cu ce se va ocupa campionul mondial en-titre

Formula 1

Comentarii

Nico Rosberg, campionul mondial entitre de Formula 1, retras din competiţie la finalul sezonului trecut, s-a alăturat echipei de management sportiv a lui Robert Kubica, cu scopul de a-l ajuta pe pilotul polonez să revină în Marele Circ, informează motorsport.com.

"Robert şi Lewis (N.r. - Hamilton) sunt cei mai rapizi piloţi împotriva cărora am concurat. Din acest motiv, sunt încântat să-i fiu alături lui Robert pe drumul lui de revenire în Formula 1", a declarat Rosberg.

 

După retragerea din F1, neamţul a recunoscut că îşi doreşte să rămână în sport, în calitate de consultant sau de manager. Rosberg şi Kubica sunt colegi de generaţie şi se cunosc încă de pe vremea în care amândoi concurau în competiţiile de karting.

'Este fantastic să lucrez la asta (n.r. - la revenirea în F1) cu Nico. Nu cunoaştem de când eram copii. El este şi va fi un mare câştig pentru mine în revenirea mea în F1", a afirmat Kubica.

 

Robert Kubica a efectuat o serie de teste încurajatoare cu un monopost Renault din 2012, însă echipa franceză a considerat irelevant testul efectuat de polonez cu maşina din acest sezon pentru a-i oferi un "volan" în cadrul team-ului. Renault s-a reorientat spre spaniolul Carlos Sainz jr. pentru a-l înlocui pe britanicul Jolyon Palmer, cu rezultate slabe în acest an.

Misiunea lui Rosberg de a-i găsi echipă lui Kubica pentru sezonul 2018 nu este una uşoară. Puţine echipe din F1 nu şi-au completat locurile pe grilă.

 

Robert Kubica, considerat la fel de talentat ca Fernando Alonso sau Lewis Hamilton, şi-a început cariera în Formula 1 în 2006, la BMW-Sauber, iar din 2010 a trecut la Renault. 

După doar cinci sezoane, la 5 februarie 2011, Kubica a fost implicat într-un grav accident la Raliul Ronde di Andora. El a fost supus la cinci intervenţii chirurgicale, după ce a suferit mai multe fracturi la mână şi la picior. O consecinţă a rănilor suferite a fost pierderea funcţiilor motrice ale mâinii drepte. El s-a recuperat treptat, dar nu a mai putut conduce un monopost de Formula 1.

Afla mai multe despre: marele circformula 1kubicamotorsportlewis hamiltonfernando alonsobmwsauber 

viewscnt
Articole similare