Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Premieră pentru franciza din NBA! Orlando Magic a retras tricoul cu numărul 32 al lui Shaquille O'Neal

Premieră pentru franciza din NBA! Orlando Magic a retras tricoul cu numărul 32 al lui Shaquille O'Neal

NBA

Comentarii

Shaquille O'Neal a fost primul de la Orlando Magic în multe privinţe. Prima alegere numărul 1 la draftul general. Primul jucător care a făcut parte din echipa All-Star în echipamentul lui Magic. Primul rookie al anului. Primul selecţionat în All-NBA. Iar marţi seară, Orlando a retras numărul 32 al lui O'Neal - o altă premieră pentru echipă şi pentru prima sa vedetă, relatează AP.

Majoritatea fanilor au rămas pentru ceremonia de după meciul de marţi, chiar şi după ce Magic a pierdut în faţa echipei Oklahoma City (113-127).

"Ştiţi, există o vorbă veche: Nu uita niciodată de unde vii", a spus O'Neal. "Iar cariera mea profesională a început aici. Am trăit aici o mare parte din viaţa mea. Fanii au fost ospitalieri. Oamenii au fost foarte, foarte ospitalieri. Nu m-am gândit niciodată că această zi va veni".

Magic, care sărbătoreşte cel de-al 35-lea sezon, l-a recrutat pe O'Neal în 1992. Echipa nu a retras niciodată un număr pentru un jucător, dar a decis că sezonul aniversar era momentul potrivit. Mulţi dintre foştii colegi de echipă ai lui O'Neal au fost prezenţi marţi seara, inclusiv Penny Hardaway, Dennis Scott şi Nick Anderson. O'Neal l-a adus pe Anderson la pupitru la un moment dat în cadrul ceremoniei, spunându-i că ar fi trebuit să fie primul care să primească onoarea retragerii tricoului de către Magic.

"Nu există nimeni care să merite mai mult decât Shaq să fie primul", a spus Alex Martins, directorul executiv al Magic. "Shaq a pus Orlando Magic pe hartă. Iar fundaţia carierei sale de Hall of Fame a început chiar aici, în Orlando".

O'Neal - care are nr. 34 retras de Los Angeles Lakers şi nr. 32 retras de Miami Heat - este al treilea jucător care are tricoul retras de trei francize, alăturându-se lui Wilt Chamberlain şi Pete Maravich.

Numărul 13 al lui Chamberlain a fost retras de Philadelphia 76ers, Golden State Warriors şi Lakers. Lui Maravich i-a fost retras nr. 44 de către Atlanta Hawks şi nr. 7 de către Utah Jazz şi New Orleans Pelicans - chiar dacă nu a jucat niciodată pentru această franciză. Numărul său este retras în New Orleans pentru că acolo a jucat pentru Jazz şi a studiat la LSU.

Sunt 11 jucători - Kareem Abdul-Jabbar, Clyde Drexler, Julius Erving, Elvin Hayes, Bob Lanier, Moses Malone, Earl Monroe, Dikembe Mutombo, Oscar Robertson, Nate Thurmond şi Charles Barkley - care au tricouri retrase de două francize pentru care au jucat.

Afla mai multe despre: orlando magicshaquille o'neal 

viewscnt
Articole similare