Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un "american" scrie istorie la Bucureşti. A fost desemnat jucătorul etapei în Superliga de rugby

Un "american" scrie istorie la Bucureşti. A fost desemnat jucătorul etapei în Superliga de rugby

Rugby

Comentarii

Florin Vlaicu, poreclit Americanu', a fost desemnat jucătorul etapei a 7-a din SuperLiga CEC Bank la rugby, el fiind şi cel mai prolific marcator al rundei trecute, cu 15 puncte reuşite din transformarea a cinci lovituri de pedeapsă

''Militarii'' au câştigat cu 15-12 derby-ul Capitalei contra CSM Bucureşti şi sunt lideri la zi în clasament.

''A fost un meci de uzură, s-a jucat mai mult tactic, cu piciorul. Mă bucur că am reuşit să câştigăm, a fost un meci greu şi cred că echipa care a făcut mai puţine greşeli s-a impus. Îmi pare rău că vremea a fost atât de urâtă, a fost frig, a bătut vântul foarte tare, a plouat, sincer, nu-mi amintesc să mai fi jucat de multă vreme pe asemenea condiţii meteo. Îmi pare rău că tocmai din aceste cauze nu am reuşit să facem jocul pe care lumea se aştepta să îl vadă la un astfel de derby. Este important că am câştigat şi că am terminat pe primul loc sezonul regulat. Sper numai să nu repetăm istoria din anii trecuţi când am început bine, am terminat în primele două echipe sezonul regulat şi apoi am pierdut până şi finala mică'', a declarat Florin Vlaicu.

CSA Steaua a avut un început bun de sezon 2017-2018 în SuperLiga CEC Bank obţinând cinci victorii şi un rezultat de egalitate, distanţându-se la 6 puncte de ocupanta locului doi, CSM Ştiinţa Baia Mare.

''Nu sunt multe de zis despre evoluţia echipei, jocul bun pe care îl facem se datorează faptului că avem linişte. Avem un staff tânăr, care ne înţelege nevoile, care ne dă multă încredere, nu pune presiune pe noi, antrenamente sunt plăcute iar atmosfera este super bună. Dănuţ Dumbravă e un antrenor tânăr, cred că nimeni nu-i dădea vreo şansă la conducerea Stelei, însă este respectat de noi toţi, a venit cu un plan bun de joc şi ce este important e că ne dă mai multă libertate în teren'', a spus Vlaicu.

SuperLiga CEC Bank face o pauză de două săptămâni, după care se va relua pe 28 octombrie, cu etapa a VIII-a, prima a returului. Aceasta programează derby-ul orgoliilor, CS Dinamo — CSA Steaua, întâlnire ce va avea loc pe terenul alb-roşiilor şi care va fi transmisă în direct de Telekom Sport

''Aceste două săptămâni sunt bine venite, săptămâna aceasta avem mai liber, după care începem să pregătim meciul cu Dinamo. Va fi un meci greu pentru că şi ei au făcut un salt în acest sezon, au reuşit meciuri bune, s-au întărit şi pe treisferturi, şi-au păstrat puterea grămezii. Va fi greu pentru că jucăm la ei şi toată lumea ştie că Dinamo face meciuri bune pe teren propriu, însă noi credem în şansa noastră şi sperăm să continuăm neînvinşi acest sezon. Cred că această ediţie a SuperLigii este cea mai echilibrată de când competiţia se dispută în acest format şi mă bucură acest echilibru al şanselor'', a afirmat Vlaicu.

Afla mai multe despre: rugbyamericanuflorin vlaicusteauajucatorul etapeisuperligatransformare 

viewscnt
Articole similare