Experiențe împreună.
You are here:

5 milioane de euro pentru CFR Cluj! Lovitură de proporţii pentru Liga 1. Cu cine dă campioana "tunul" acestui sezon

5 milioane de euro pentru CFR Cluj! Lovitură de proporţii pentru Liga 1. Cu cine dă campioana "tunul" acestui sezon

CFR Cluj

Comentarii

CFR Cluj rămâne cel mai de succes club din România din ultimii ani, iar în următoarea perioadă campionii pot da o nouă lovitură financiară. O sumă importantă de bani poate intra în conturile echipei din Gruia, în condiţiile în care au apărut informaţii despre probleme financiare.

CFR Cluj, lovitură de 5 milioane de euro dacă se califică în grupele Europa League

În play-off-ul Europa League, CFR Cluj o va întâlni pe echipa finlandeză KuPS Kuopio, care s-a calificat, după ce a trecut în turul trei preliminar de echipa din Lituania Suduva, scor 2-0. Meciul are loc joi, 1 octombrie, iar campioana României are în faţă şansa unei noi reţete financiare de succes. În plus, CFR Cluj porneşte ca mare favorită împotriva nordicilor. 

După ce în sezonul trecut a avut încasări considerabile pentru parcursul european din competiţiile europene, CFR Cluj ar putea repeta scenariul şi în acest sezon. Dacă va trece de KuPS Kuopio, CFR Cluj va încasa cel puţin 5 milioane de euro pentru calificarea în grupele Europa League, 3 milioane de euro pentru calificare şi aproximativ 2 milioane de euro din market pool.

Iar încasările financiare nu se vor opri. Pentru fiecare victorie din grupele Europa League, CFR Cluj va încasa 570.000 de euro şi 190.000 de euro pentru fiecare remiză. 

"Această victorie nu mai are niciun farmec, dacă nu ne vom califica în grupe. Vom juca acasă, dar nu cred că vor fi diferenţe între campioana Finlandei şi campioana Suediei", a declarat Dan Petrescu, la finalul partidei din Suedia cu Djurgarden. 

CFR Cluj a fost eliminată de Dinamo Zagreb din turul secund preliminar Champions League. În primul tur, campioana României a eliminat-o pe Floriana. 

Probleme financiare la CFR Cluj

Fostul sponsor tehnic al campioanei CFR Cluj, Joma, a solicitat intrarea în faliment a clubului pentru nerespectarea prevederilor contracului semnat în mai 2017. Teodor Luca, şeful Joma România, a oferit toate detaliile. 

De asemenea, în ultimele săptămâni au apărut informaţii şi despre posibile probleme financiare. Neluţu Varga şi-ar dori să vândă clubului, din cauza bugetului lunar de salarii, care nu ar mai putea fi susţinut. Acţionarul minoritar de la CFR Cluj, Ştefan Gadola, a oferit o primă reacţie în acest sens. 

Primul care a semnalat posibilele dificultăţi financiare de la CFR Cluj a fost fostul secund, Alin Minteuan, care a părăsit clubul, după ce nu a acceptat o amânare a plăţii bonusului financiar. 

viewscnt
Articole similare
EXCLUSIV Cum a scapat Dinamo de datoriile catre ANAF si Negoita