Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A jucat pentru juniorii României, dar a ales altă naţională şi merge la Cupa Africii: ”Chiar mă simt iubit acolo”. EXCLUSIV

A jucat pentru juniorii României, dar a ales altă naţională şi merge la Cupa Africii: ”Chiar mă simt iubit acolo”. EXCLUSIV

Stranieri

Comentarii

Unul dintre tinerii interesanţi din Liga 1 va merge la Cupa Africii pe Naţiuni, după ce în perioada junioratului a evoluat pentru naţionalele U17 şi U18 ale României.

Un mijlocaş de 22 de ani născut în România a ales să joace pentru ţara de origine a tatălui său şi va merge la Cupa Africii pe Naţiuni.

Un fost internaţional român a ales să joace pentru o naţională din Africa

În vârstă de 22 de ani, Yasin Hamed este unul dintre tinerii jucători români cu o poveste foarte interesantă.

Yasin s-a născut pe 12 septembrie 1999, la Salonta (judeţul Bihor), mama sa fiind româncă, iar tatăl de origine sudaneză.

Yasin Hamed a început fotbalul la Liberty Salonta, s-a transferat apoi la LPS Bihorul şi a debutat la seniori la doar 16 ani, pentru ASA Târgu Mureş, care atunci juca în Liga 1.

Ulterior a mai evoluat pentru Pandurii Târgu Jiu şi evoluţiile bune i-au adus în iulie 2017 transferul la CFR Cluj. Yasin Hamed a fost remarcat şi de cei de la FRF şi a fost astfel convocat pentru naţionalele U17 şi U18 ale României.

N-a stat prea mult la CFR Cluj şi în ianuarie 2018 s-a transferat la Sepsi, care l-a împrumutat la Csikszereda şi apoi l-a lăsat să se transfere în Ungaria, la Nyíregyháza, unde joacă şi acum.

În octombrie 2019, Yasin Hamed a acceptat convocarea la naţionala Sudanului - ţara natală a tatălui său - după ce fusese monitorizat timp de aproximativ doi ani.

Între timp, Yasin Hamed a reuşit să se califice cu Sudanul la Cupa Africii pe Naţiuni, competiţie care se va desfăşura în perioada 9 ianuarie - 6 februarie 2022, în Camerun. Sudan se află în Grupa D, alături de Nigeria, Egipt şi Guineea-Bisau.

Într-un interviu pentru Telekom Sport, Yasin Hamed a povestit cum a fost primit de suporterii naţionalei Sudanului:

”Ne-am calificat la Cupa Africii şi la Arab Cup. Am fost în Qatar pe stadioanele pe care se va juca Mondialul, am jucat, experienţe frumoase.

Toată lumea vorbeşte engleză, vorbesc engleză, nu amn învăţat arabă. Oameni acolo (n.r. din Sudan) mă consideră ca şi cum m-aş fi născut acolo, la ei. Nu fac diferenţa, sunt chiar iubit.

Aveam 15.000 de urmăritori (n.r. pe Instagram), după două-trei luni, cât am stat acolo, am crescut la 80.000. Oamenii de acolo chiar iubesc fotbalul.

(Despre tatăl său) A fost fericit, mai ales că după 12 ani a reuşit să mearga şi el acasă să îşi vadă familia”, a povestit Yasin Hamed pentru Telekom Sport.

 

Afla mai multe despre: yasin hamed 

viewscnt
Articole similare