Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Alin Stoica s-a uitat peste lotul cu care România s-a calificat la EURO 2024. "Ar trebui să fim îngrijoraţi. Ce jucător se bate pentru campionat?" | EXCLUSIV

Alin Stoica s-a uitat peste lotul cu care România s-a calificat la EURO 2024. "Ar trebui să fim îngrijoraţi. Ce jucător se bate pentru campionat?" | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Fostul fotbalist al naţionalei României, Alin Stoica (43 de ani), a comentat calificarea echipei naţionale la EURO 2024. Campion al României şi Belgiei, el a subliniat conjunctura care a dus echipe la turneul final şi n-a putut ocoli faptul că tricolorii nu evoluează la cel mai înalt nivel, în străinătate.

Alin Stoica, după ce România s-a calificat la EURO 2024: "A fost o conjunctură favorabilă"

Naţionala României s-a calificat la EURO 2024, iar pe 2 decembrie va afla componenţa grupei pentru turneul din Germania. Pentru Orange Sport, Alin Stoica, cel care a îmbrăcat tricoul naţionalei de 13 ori, a comentat performanţa tricolorilor antrenaţi de Edi Iordănescu. 

"Calificarea e benefică pentru fotbalul românesc, însă o să vedem. Să fim realişti! După ultimele declaraţii, avem impresia că poate câştigăm Campionatul European, că uite că şi Grecia a câştigat. 

Ar fi bine să fim ponderaţi, o spun ca fost profesionist. Să nu cădem cu Belgia, Italia, Franţa, din nou cu Elveţia. Se doreşte cu Scoţia şi Serbia, dar acolo e un fel de Champions League, cu cei mai buni jucători. Să ne luăm după jocul pe care l-am practicat, dacă am avut noroc din toate punctele de vedere şi cu războiul, cu tot. A fost o conjunctură favorabilă. Cel mai important e că s-au calificat şi rămâne de văzut ce se întâmplă", a declarat Alin Stoica, pentru Orangesport.ro. 

Alin Stoica: "Dacă suntem realişti, ar trebui să fim îngrijoraţi"

Alin Stoica a făcut referire şi la perioada de după EURO U21, când naţionala a ajuns în semifinale, dar jucătorii n-au prins transferuri la echipe importante din Europa. Fostul fotbalist s-a uitat peste lotul actual şi a găsit aceeaşi situaţie. 

"(n.r. - Edi Iordănescu) Momentan a calificat echipa. Dacă suntem realişti şi vedem ce s-a întâmplat, vedem meciurile şi conjunctura cu războiul din Israel... Nu ştiu ce să zic, dacă am dominat vreun meci. Am văzut doar meciul din Elveţia şi meciul cu Belarus, însă dacă suntem realişti ar trebui să fim îngrijoraţi, în sensul că am avut mare noroc. 

Echipele la care joacă fotbaliştii... În Spania cine joacă? (n.r. - Raţiu, la Rayo, şi Ianis Hagi, la Alaves). Din punctul meu de vedere nu joacă nimeni. În Italia, în afară de Drăguşin, dar să vedem unde joacă, la Genoa. În Germania, în Franţa nu joacă nimeni. Vine Champions League acum, s-au calificat în Champions League şi joacă împotriva celor mai buni, că nu s-au calificat în faţa unor forţe. Au jucat cu Belarus, Israel a ieşit din buncăre să joace, iar cu Elveţia ştim cum s-au derulat cele două meciuri. Repet, pentru fotbalul românesc e important că este acolo naţionala, dar în rest vom vedea. 

Să fim corecţi faţă de noi, să vedem cum am jucat. În ce conjunctură am ajuns acolo, în conjunctura răzoiului, în ce campionate suntem. Ce jucător se bate pentru campionat? Au mai fost generaţii, că s-a făcut o generaţie foarte mare după acel EURO 2021 şi nu a fost un jucător care să fie la o echipă de pe locul al patrulea dintr-un campionat puternic, nici în Belgia, Olanda, unde e greu de jucat", a adăugat Alin Stoica, pentru Orangesport.ro. 

Retras în 2015, Alin Stoica este campion al României cu Steaua, în 1996, şi de patru ori campion al Belgiei, de două ori cu Brugge şi de doup ori cu Anderlecht.

Fostul mijlocaş ofensiv a marcat de 45 de ori, în 292 de meciuri, de-a lungul carierei. 

Afla mai multe despre: alin stoicaalin stoica romaniaromania elvetiaromania euro 2024 

viewscnt
Articole similare