Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING | Liverpool şi-a găsit antrenor. El vine în locul lui Klopp pentru a continua treaba managerului german

BREAKING | Liverpool şi-a găsit antrenor. El vine în locul lui Klopp pentru a continua treaba managerului germangalerie foto

Liverpool

Comentarii

Liverpool doreşte să-l aducă pe Xabi Alonso pe banca tehnică, la finalul acestui sezon, după despărţirea de Jurgen Klopp, anunţă portalul Football Insider, care citează surse din interiorul clubului.

Alături de Xabi Alonso, care o pregăteşte pe Bayer Levekusen, conducătorii clubului Liverpool vor să-l angajeze şi pe Simon Rolfes, actualul director sportiv al liderului campionatului Germaniei şi unul dintre artizanii succesului "aspirinelor". Acesta ar urma să-l înlocuiască pe Joerg Schmadtke, care a plecat de la gruparea de pe Anfield la finalul lunii ianuarie.

Bayer Leverkusen domină actuala ediţie din Bundesliga sub comanda lui Xabi Alonso, având un avans de opt puncte faţă de campioana entitre, Bayern Munchen, şi a reuşit o serie de 32 de meciuri fără înfrângere în toate competiţiile de la debutul sezonului.

Jucătorii lui Xabi Alonso sunt calificaţi, de asemenea, în semifinalele Cupei Germaniei, precum şi în optimile de finală ale Europa League.

Echipa din Leverkusen a trecut printr-o adevărată revoluţie de la sosirea fostului internaţional spaniol, în toamna anului 2022, când Bayer se afla pe penultimul loc în clasament.

Alonso a jucat pentru Liverpool între 2004 şi 2009, câştigând Liga Campionilor alături de "cormorani" în 2005. Campion mondial (2010) şi dublu campion european (2008, 2012) cu selecţionata Spaniei, ca jucător, el a cucerit trofeul Champions League şi cu Real Madrid, în 2014.

Contractul său cu Leverkusen expiră în 2026, dar este considerat un candidat de top pentru succesiunea lui Jurgen Klopp la Liverpool, după ce managerul german şi-a anunţat luna trecută plecarea de pe Anfield la finalul sezonului, după aproape nouă ani în funcţie.

Considerat unul dintre cei mai interesanţi tineri antrenori ai momentului, Xabi Alonso (42 de ani) se mai află în vizorul lui Real Madrid, club care i-a prelungit recent contractul lui Carlos Ancelotti până în 2026, dar şi al formaţiei Bayern Munchen, rivala lui Leverkusen din Bundesliga, unde antrenorul Thomas Tuchel se află sub o mare presiune după rezultatele negative din ultima perioadă.

Însă, conform presei din Anglia, Xabi Alonso este interesat în special de o revenire la Liverpool, astfel că ibericul ar putea fi înlocuitorul lui Jurgen Klopp, în vară.

Afla mai multe despre: liverpoolklopp 

viewscnt
Articole similare