Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Burleanu, primele declaraţii despre competiţia lansată în România. 24 de echipe, sistem play-off şi play-out: "Cele mai bune să se regăsească aici"

Burleanu, primele declaraţii despre competiţia lansată în România. 24 de echipe, sistem play-off şi play-out: "Cele mai bune să se regăsească aici"

Fotbal intern

Comentarii

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a oferit mai multe detalii despre Liga de Tineret, competiţia de juniori care va reuni cele mai bune 24 de academii.

Răzvan Burleanu, despre Liga de Tineret

Miercuri, FRF a aprobat înfiinţarea unei noi competiţii, Liga de Tineret. 24 de echipe vor juca în două serii, est şi vest, apoi într-un sistem play-off/play-out, vor exista restricţii de vârstă şi câştigătoarea se duce în UEFA Youth League. 

"Un proiect care se bucură de o susţinere din partea tuturor eşaloanelor fotbalistice din România, fiindcă suntem siguri că va produce un impact asupra întregului ecosistem fotbalistic.

Nouă competiţie, Liga de Tineret, reprezintă o iniţiativă prin care vom reuşi să contribuim la circuitul performanţei sportive a jucătorilor tineri, printr-o oportunitate de afirmare suplimentară a acestor jucători, dar şi printr-o îmbunătăţire a calităţii competiţiei. 

Cele mai bune academii să se regăsească în această competiţie, pentru a putea oferi şanse reale celor mai buni jucători să evolueze de cât mai multe, ori împotriva celor mai buni jucători. Suntem siguri că Liga de Tineret va reprezenta un punct important în cariera unui jucător înainte de a face pasul spre echipele de seniori", a declarat Răzvan Burleanu. 

Liga de Tineret: format, cine joacă, ce obţine câştigătoarea

  • Vor participa cele mai bune 24 de academii
  • Echipele, împărţite în două serii, est şi vest. Se joacă în sistem tur, 11 meciuri. Primele şase echipe merg în play-off, celelalte în play-out, cu sistem tur-retur, cu alte 10 etape. Cele mai bune două echipe din fiecare serie se vor califica în turneul final.
  • Câştigătoarea competiţiei va reprezenta România în Youth League
  • Vor evolua jucători U18 şi cel mult trei jucători peste această limită de vârstă, dar nu mai mult de U21. 

"Vom optimiza traiectoria spre performanţă a jucătorilor U18, dar vom oferi totodată şi posibilitatea jucătorilor U21 şi mai mici din Liga 1 şi 2, care nu prind minute suficiente la seniori, să poată să evolueze la final de săptămână într-o competiţie oficială", a mai spus preşedintele FRF, Răzvan Burleanu. 

Afla mai multe despre: razvan burleanuliga de tineret 

viewscnt
Articole similare