Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cât costă un test de coronavirus. Piţurcă: ”Eu am luat unele englezeşti, sunt foarte bune”. În cât timp primeşte rezultatul

Cât costă un test de coronavirus. Piţurcă: ”Eu am luat unele englezeşti, sunt foarte bune”. În cât timp primeşte rezultatul

Superliga

Comentarii

Victor Piţurcă a dezvăluit costă un test de coronavirus, care se face acasă, cu o precizie foarte ridicată. Fostul selecţioner a investit în teste de COVID-19 şi este testat oricine îi trece pragul casei. Piţurcă a vorbit despre testele de coronavirus în contextul în care echipele din Liga 1 se vor reuni după data de 15 mai.

Pe 15 mai va fi ridicată starea de urgenţă şi echipele din Liga 1 au primit undă verde pentru reluarea pregătirilor. Însă trebuie să respecte mai multe condiţii impuse de autorităţi, pentru a preveni cazurile de îmbolnăvire cu coronavirus. Printre ele, cluburile trebuie să asigure teste de COVID-19 pentru jucători şi aceştia trebuie testaţi periodic. Victor Piţurcă spune că nu vede să apară probleme în cantonamente dacă testele jucătorilor ies negative. În aceste condiţii, Piţurcă este de părere că şi antrenamentele de grup pot fi reluate:
”Dacă jucătorii sunt ok, sunt sănătoşi, nu văd de ce nu pot să joace, de ce nu pot să se antreneze. Sigur, vine pericolul de acolo prin faptul că ei o să plece după antrenament acasă şi nu ştii ce se întâmplă. Dar în momentul în care au venit la stadion şi s-au testat şi sunt sănătoşi, atunci pot să facă antrenament toţi cei 20-24 care sunt în lot, nu văd nicio problemă. Asta implică faptul că jucătorii trebuie să se ferească foarte mult, trebuie să nu aibă contact cu nimeni, decât cu familia lor şi când vin a doua zi este foarte dificil să faci test în fiecare zi la 30 de persoane”, a declarat Victor Piţurcă pentru Telekom Sport.

Cât costă un test de coronavirus. Piţurcă: ”Eu am cumpărat unele din Anglia”

Odată cu reluarea pregătirilor, cluburilor au obligaţia să asigure peste de coronavirus pentru jucători. Este o cheluială în plus pentru echipele din România, multe dintre ele cu probleme financiare. Victor Piţurcă a dezvăluit că un astfel de test l-a costat 180 de lei, primeşte rezultatul în doar 5 minute şi are o precizie foarte mare. Victor Piţurcă şi-a achiziţionat mai multe teste de coronavirus, pe care le foloseşte pentru cei care vin în vizită la el:
”Părerea mea e că dacă jucătorii vin la început de săptămână, lunea încep antrenamentele, se testează şi pe urmă iar la trei zile, patru zile ar trebui să se testeze iar. Asta implică o cheltuială pe teste... eu, de exemplu, am cumpărat aceste teste cu 180 de lei, dar foarte bune testele, sunt englezeşti nu sunt chinezeşti. Şi acum depinde de cluburi, dar cred că nu mai contează foarte mult cât cheltuiesc, pentru că aici este problema de sănătatea jucătorilor, a oamenilor... în 5 minute, da şi e destul de sigur testul, am înţeles că 94%, sunt unele doar 30% îţi dă rezultatul”, a mai spus Victor Piţurcă pentru Telekom Sport. 
 

Afla mai multe despre: victor piturca 

viewscnt
Articole similare