Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce a păţit un legendar fotbalist ucrainean după ce a fost acuzat de trădare. Deciziile oficiale luate la Kiev

Ce a păţit un legendar fotbalist ucrainean după ce a fost acuzat de trădare. Deciziile oficiale luate la Kiev

Campionate

Comentarii

Autorităţile din Ucraina au luat măsuri împotriva unei legende ale fotbalului ucrainean, după ce a fost considerat ”trădător”.

Anatoly Tymoshchuk este fotbalistul ucrainean cu cele mai multe selecţii din istoria naţionalei ”galben-albastre”. Însă legendarul fotbalist ucrainean este considerat acum un adevărat trădator.

Anatoly Tymoshchuk a refuzat să-şi dea demisia de la Zenit Sankt Petersburg, chiar dacă ţara sa a fost atacată de Rusia. Acest lucru a fost interpretat la Kiev ca un gest de trădare.

Ce a păţit Anatoly Tymoshchuk după ce a fost catalogat drept trădător de către Ucraina

Fost milocaş defensiv, Tymoshchuk a fost unul dintre cei mai importanţi jucători pe care i-a dat fotbalul ucrainean. A început fotbalul la Volyn Luţk şi a mai jucat pentru Şahtior (unde a fost antrenat de Mircea Lucescu), Zenit, Bayern Munchen şi Kairat Almatîi.

În prezent, Anatoly Tymoshchuk este secund la Zent Sankt Petersburg şi a preferat să rămână pe această poziţie, chiar dacă Ucraina a fost atacată de Rusia.

De altfel, Anatoly Tymoshchuk n-a avut nicio reacţie prin care să condamne agresiunea Rusiei. Această atitudinea l-a transformat într-un ”trădător” în ochii ucrainenilor, care au decis să ia măsuri.

Site-ul sport.ua anunţă că cei din Comitetul de Etică al Federaţiei Ucrainene de Fotbal au cerut să-i fie retrasă licenţa PRO, dar şi să fie lăsat fără toate premiile, trofeele şi titlurile onorifice pe care le-a câştigat în fotbalul ucrainean.

Ce a stabilit Comitetul de Etică al Federaţiei Ucrainenen de Fotbal:

1. Anatoly Tymoshchuk a fost găsit vinovat pentru încălcarea articolui 4 din Codul de Etică şi Fair Play al Federaţiei Ucrainene de Fotbal. Adică nu s-a abţinut de la ”acţiuni care pot cauza prejudicii morale şi materiale Federaţiei Ucrainene de Fotbal şi fotbalului în general”.
2. Secretarul Comitetului de Etică a fost împuternicit să se adreseze statului cu următoarele propuneri:
-să i se retragă lui Anatoly Tymoshchuk licenţa PRO, eliberată de Federaţia Ucraineană de Fotbal.
-să solicite adiministraţiei Federaţiei Ucrainene de Fotbal şi autorităţilor statului cu privire la deposedarea lui Anatoly Tymoshchuk de toate premiile de stat şi titluri onorifice.
-să-l deposedeze pe Anatoly Tymoshchuk de toate titlurile şi medaliile câştigate în fotbalul ucrainean.
-Anatoly Tymoshchuk să fie exclus din registrul oficial al jucătorilor echipelor naţionale ale Ucrainei.

Cu 144 de selecţii în naţionala Ucrainei, Tymoshchuk este fotbalistul cu cele mai multe prezenţe în tricoul ”galben-albastru”.

Ca fotbalist, a câştigat de 3 ori titlul ”Jucătorul anului în Ucraina”, 3 titluri de campion cu Şahtior, 4 Cupe ale Ucrainei şi o Supercupă a Ucrainei. Toate aceste trofee vor fi acum şterse.

În străinătate, Tymoshchuk a câştigat cu Bayern Munchen două titluri, două Cupe, o Ligă a Campionilor şi două Supercupe ale Germaniei. Cu Zenit a reuşit două titluri, o Supercupă a Rusiei, o Cupă UEFA şi o Supercupă a Europei.

Afla mai multe despre: anatoly tymoshchuk 

viewscnt
Articole similare