Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Revoluţie în Liga 1. Clubul renăscut care se anunţă o forţă printre CFR Cluj şi FCSB cu "cel mai mare buget" şi "cel mai tare stadion"

Revoluţie în Liga 1. Clubul renăscut care se anunţă o forţă printre CFR Cluj şi FCSB cu "cel mai mare buget" şi "cel mai tare stadion"

FC Argeș

Comentarii

Cea mai mare surpriză de pe finalul sezonului regulat din Liga 1 poate produce un proiect care să rivalizeze cu cluburile puternice din campionat. Cel puţin asta promite primarul din Piteşti, Cristian Gentea, care a realizat calculele bugetului din sezonul următor şi a făcut o promisiune importantă.

Ce se anunţă la FC Argeş: "Cel mai mare buget" şi "cel mai tare stadion"

Apar tot mai multe echipe în Liga 1 care au ambiţia de a sparge dominaţia celor de la CFR Cluj şi care vor să să infiltreze în lupta de la vârful clasamentului, printre actuala campioană a României, FCSB sau Universitatea Craiova. 

La începutul acestui sezon, nou-promovata U Craiova 1948 anunţa, prin vocea oficialului Marcel Puşcaş, că are un buget care rivalizează cu CFR Cluj sau FCSB. Doar că sezonul oltenilor a fost dezamăgitor până la venirea lui Nicolo Napoli, iar echipa finananţată de Adrian Mititelu se va lupta doar pentru evitarea retrogradării. 

În schimb, surpriza a fost furnizată de FC Argeş. În ultima etapă a sezonului regulat, echipa antrenată de Andrei Prepeliţă a învins-o pe FC Botoşani în Moldova, scor 2-1, şi le-a luat locul de play-off moldovenilor. 

După performanţa reuşită de FC Argeş, au început să curgă promisiunile Trivale. Acum, conducătorii îşi fac calculele pentru play-off, dar şi pentru noul sezon, în care au ambiţii mai mari. 

Primarul din Piteşti, Cristian Gentea, cel care aştepta demisia antrenorului Andrei Prepeliţă pe finalul sezonului regulat, a vorbit despre bugetul clubului şi a anunţat că va fi "cel mai mare din ţară". 

"Venim şi noi cu 1.3 milioane. Mai aducem încă 1.7 milioane. Deci 5 milioane. Să vină şi ei cu un milion şi cu 6 milioane de euro avem cel mai mare buget din ţară la anul", a declarat edilul, imediat după ce jucătorii şi antrenorii s-au întors de la Botoşani. 

Stadion nou la Piteşti

Argeşenii vor să înlocuiască vechea arenă pe care-şi desfăşoară partidele, iar calificarea printre primele şase echipe din Liga 1 le-a dat aripi. 

După ce preşedintele Jean Vlădoiu a obţinut promisiunea primarului şi a susţinut că acum FC Argeş se concrentrează pe Cupa României şi pe calificarea în preliminariile Conference League, Cristian Gentea a oferit mai multe detalii în privinţa noului stadion. 

"Eu promit că reuşim să luăm terenul şi vom avea cel mai tare stadion din ţară, pentru că o meritaţi cu prisosinţă. Urmează două hotărâri de Guvern după care preluarea terenului. Va fi o realitate şi atunci putem să discutăm altfel şi despre terenurile de antrenament, şi despre proiectul stadionului mare, pe care chiar abia aştept să îl vedeţi că este gata, numai că trebuie întâi  să preluăm terenul", a mai spus primarul din Piteşti. 

Conform informaţiilor apărute pe finalul anului trecut, arena ar urma să aibă în jur de 15.000 de locuri, în culorile clubului, iar suprafaţa de joc va fi hibridă. 

"Din ce ne-au spus reprezentanţii CNI, va fi cel mai modern stadion din ţară", anunţa fostul edil al Piteştiului, Cornel Ionică, în 2020, după o discuţie cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii. 

Afla mai multe despre: fc argesfc arges stadion noustadion nou pitesticristian genteaandrei prepelitaproiect nou liga 1 

viewscnt
Articole similare