Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cea mai mare surpriză din istoria naţionalei României. Antrenorul italian uriaş, "legat" de postul de selecţioner. A condus şi Squadra Azzura

Cea mai mare surpriză din istoria naţionalei României. Antrenorul italian uriaş, "legat" de postul de selecţioner. A condus şi Squadra Azzura

Echipa națională

Comentarii

O variantă surprinzătoare se conturează, în urma deciziei pe care Federaţia Română de Fotbal o va lua în privinţa postului de selecţioner al României. Unul dintre cei mai cunoscuţi tehnicieni italieni, Cesare Prandelli (64 de ani), s-ar putea implica la reprezentativa tricolorilor.

Cum ar ajunge Cesare Prandelli să fie implicat la naţionala României

Naţionala României de fotbal caută selecţioner de pe 30 noiembrie, atunci când Mirel Rădoi şi staff-ul său au renunţat, în ciuda insistenţelor FRF. Conducătorii fotbalului românesc caută un nou antrenor, dar s-au lovit de refuzul lui Gică Hagi, Răzvan Lucescu şi Dan Petrescu. Acum, Răzvan Burleanu şi Mihai Stoichiţă negociază, de mai multe zile, cu Ladislau Boloni, care este favorit pentru a ocupa postul de selecţioner. 

Însă marea surpriză ar putea veni din partea lui Adrian Mutu, care s-ar putea folosi de conexiunile sale, în cazul în care îşi va îndeplini visul şi va deveni selecţioner. 

Recent, au apărut informaţii în privinţa unui mare antrenor italian care s-ar putea implica la naţionala României, iar Cristiano Bergodi, principalul lui Sepsi, consideră că Cesare Prandelli ar putea fi personajul pe care Adrian Mutu să-l atragă în "tabăra" sa, dacă "Brilianul" va fi alesul. 

”Din câte ştiu, Cesare Prandelli a spus, după ultimul mandat la Fiorentina, că se retrage, nu mai antrenează, aşa că eu nu văd deloc o fantezie această posibilă colaborare. Sigur că are o cotă uriaşă, ca antrenor, însă aşa am înţeles, că nu va mai profesa. De asta cred că, în eventualitatea în care Adrian va fi ales la naţională, Prandelli îl va ajuta.”, spune Bergodi, pentru Playsport

Cesare Prandelli, ultima dată la Fiorentina, între 2020-2021, este unul dintre antrenorii italieni apreciaţi şi care a condus inclusiv Squadra Azzura, între 2010-2014. 

Adrian Mutu are o relaţie specială cu Cesare Prandelli, după ce amândoi au scris istorie la Parma şi Fiorentina. De asemenea, fostul atacant al naţionalei României a spus, în mai multe rânduri, că Prandelli i-a marcat cariera şi că a devenit o sursă de inspiraţie pentru cariera sa de antrenor. 

"Dacă face această mişcare inteligentă, să aducă un nume de calibrul lui Prandelli, cu expertiza lui, atunci da, situaţia ar putea să fie privită altfel. Are nevoie de experienţă, are nevoie de sfaturi, s-a gândit bine la Prandelli”, a adăugat fostul fotbalist al lui Lazio, Cristiano Bergodi. 

Ce spunea Cesare Prandelli despre Adrian Mutu

La împlinirea vârstei de 40 de ani, reputatul antrenor italian i-a transmis un mesaj fostului său atacant: "Adrian este un prieten, unul dintre cei care n-au trădat relaţia noastră, îi doresc să sărbătorească alături de familie, cu toţi prietenii. Consider că poate avea un viitor mare ca antrenor, este genul care are personalitate şi carismă, se poate descurca în orice domeniu din fotbal", i-a transmis Prandelli, în 2019. 

Afla mai multe despre: cesare prandelliadrian mutuselectioner romanialadislau boloniadrian mutu selectionerfrf 

viewscnt
Articole similare