Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dan Petrescu se apără după campania ratată din Conference League: ”În ultimii cinci ani doar CFR a făcut ceva în Europa”

Dan Petrescu se apără după campania ratată din Conference League: ”În ultimii cinci ani doar CFR a făcut ceva în Europa”

CFR Cluj

Comentarii

CFR Cluj a fost eliminată din Conference League în urma înfrângerii cu Randers, în deplasare, scor 1-2.

CFR Cluj a avut parte de una dintre cele mai slabe campanii europene din istoria clubului, în condiţiile în care de obicei făcea faţă unor adversari mult mai bine cotaţi.

Cu acelaţi antrenor şi un lot mai mult sau mai puţin neschimbat faţă de anii trecuţi, formaţia ardeleană s-a făcut de râs în Europa şi a fost eliminată din Conference League înaintea ultimei etape a grupelor.

După ce s-au strecurat pe lângă Borac Banja Luka şi Lincoln Red Imps în preliminariile Champions League, clujenii au fost trimişi de Young Boys în play-off-ul Europa League, iar de Steaua Roşie Belgrad în grupele Conference League.

Într-o grupă ce părea accesibilă la prima vedere, CFR a reuşit să marcheze de doar două ori şi să însumeze doar un punct în cinci etape.

Astfel, nu e de mirare că echipa a fost eliminată înaintea de încheierea grupelor, iar prestaţiile clujenilor au fost cele ce au oferit cele mai multe motive de îngrijorare.

Dacă Marius Şumudică a fost învinuit pentru eşecul de a se califica măcar în grupele Europa League, echipa nu a jucat mai bine sub conducerea noului tehnician.

Dan Petrescu se apără după campania ratată din Conference League

Dan Petrescu a revenit în Gruia pentru a face echipa competitivă din nou în cupele europene, însă clujenii au fost răpuşi cu uşurinţă de adversari şi după revenirea ”Bursucului”.

După înfrângerea cu Randers, cea care a stabilit soarta CFR-ului, Dan Petrescu le-a transmis criticilor un mesaj clar.

"Per total, Randers merita victoria, un egal era bun pentru moral, nu pentru calificare. Am egalat repede şi simţeam că vom câştiga, dar acea lovitură liberă a schimbat totul. A bătut excelent, trebuie să revăd golul.

Ştiu că vor fi multe critici, dar în ultimii cinci ani doar CFR a făcut ceva în Europa,  echipa naţională nimic, echipele de club zero, doar CFR a ţinut steagul sus. Nu a fost un an prea bun în Eropa, dar trebuie să gândim o strategie", a declarat Dan Petrescu.

Afla mai multe despre: dan petrescu 

viewscnt
Articole similare