Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dispută la Constanţa în privinţa noului stadion! Ce se întâmplă cu proiectul prin care Gică Hagi vrea să ducă Farul la nivelul următor

Dispută la Constanţa în privinţa noului stadion! Ce se întâmplă cu proiectul prin care Gică Hagi vrea să ducă Farul la nivelul următor

Farul Constanța

Comentarii

Gică Hagi, care plănuia să mute Farul pe noul stadion din Constanţa în 2025, şi-ar putea vedea planurile date peste cap. Deşi constructorul arenei a fost desemnat, pe şantier nu se lucrează, iar două firme concurente se vor judeca la Curtea de Apel.

Întârzie lucrările la Stadionul din Constanţa. Două firme luptă în instanţă pentru construcţia arenei

Proiectul stadionului din Constanţa este realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii, şi UAT Constanţa şi are valoarea de 379.000.000 lei fără TVA, fiind cofinanţat de la bugetul local cu 48.000.000 lei fără TVA pentru lucrări de construcţii şi 5.000.000 lei fără TVA pentru asigurarea de utilităţi.

"Dacă ne sincronizăm foarte bine, eu spun că termenul 2025 este unul realizabil. Peste doi ani pe vremea asta vom avea stadion”, spunea Vergil Chiţac, primarul Constanţei, în emisiunea Insider politic. 

Însă, termenul de finalizare ar putea fi amânat. Conform ZF.ro, două firme, Construcţii Erbaşu şi SSAB, vor să pună mâna pe contractul de aproximativ 80 de milioane de euro, prin care urmează să fie ridicat stadionul. 

Deşi Construcţii Erbaşu a câştigat licitaţia prin care s-a atribuit constructorul arenei, SSAB a contestat, după ce CNI a găsit anumite nereguli în dosarul depus. 

Firma care a pierdut contractul îşi caută dreptatea în instanţă, după ce contestaţia a fost admisă de Curtea de Apel, iar dacă va avea câştig de cauză toată procedura pentru începerea lucrărilor va fi amânată. 

Se aşteaptă începerea lucrărilor la noul stadion din Constanţa

Construcţia stadionului a început în anii 1950, sub conducerea arhitectului Ioan Puşchilă, fiind inaugurat pe 23 august 1954. În anii 1970, stadionul a fost supus unui proces de modernizare, prin suplimentarea capacităţii arenei. 

Noul stadion din Constanţa va avea o capacitate de 18.500 de locuri.  

De asemenea, clădirea stadionului Gheorghe Hagi va integra şi o serie de funcţiuni complementare: săli de antrenament - atletism indoor, squash/tenis de masă şi fitness, centru de conferinţe, spaţiu expoziţional, spaţii administrative, spaţii comerciale şi zone de loisir.

Afla mai multe despre: gica hagistadion constantagica hagi stadion constanta 

viewscnt
Articole similare