Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Eduard Novak a recunoscut ce echipă de fotbal susţine: "Steaua - Rapid nu e derby. Pot spune acum, că nu mai am nicio legătură cu ministerul" | EXCLUSIV

Eduard Novak a recunoscut ce echipă de fotbal susţine: "Steaua - Rapid nu e derby. Pot spune acum, că nu mai am nicio legătură cu ministerul" | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

Campionul paralimpic la ciclism, Eduard Novak, fostul ministru al Sportului, a dezvăluit, pentru Orange Sport, ce echipă din fotbalul românesc simpatizează. Născut în Miercurea Ciuc, el a afirmat că iubeşte Steaua Bucureşti, însă n-a considerat derby meciul recent din Cupa României.

Eduard Novak, suporter pătimaş al unei echipe din Bucureşti: "Pot spune acum. Tot timpul am iubit-o"

Eduard Novak a părăsit, în iunie, funcţia de ministru al Sportului, minister desfiinţat la rotativa guvernamentală şi transformat în Agenţia Naţională pentru Sport. El a ocupa funcţia din decembrie 2020, sub mandatele premierilor Florin Cîţu şi Nicolae Ciucă.

Campionul paralimpic continuă să fie aproape de sport, iar în preajma meciului din Cupa României, Steaua Bucureşti - Rapid Bucureşti, scor 0-0, a recunoscut că este stelist. 

Deşi n-a considerat derby meciul din Ghencea, din cauza diferenţei de valoare dintre cele două echipe, Eduard Novak a povestit momentele care-l leagă de echipa sa de suflet, inclusiv performanţa din 1986. 

"Nu vreau să zic cum a zis Ilie Năstase, că Steaua nu mai există, dar pentru mine Steaua - Rapid nu e derby. Nivelul fotbalului românesc e foarte scăzut. Dacă vorbim despre un derby, vorbim despre top 3, CFR - FCSB, CFR - Rapid, Rapid - FCSB. Astea sunt derby-uri. 

Pot spune acum, că nu mai am nicio legătură cu ministerul, că sunt stelist. Tatăl meu a fost căpitan la vânători de munte şi tot timpul am iubit Steaua şi am să vă spun un lucru pe care nu l-am povestit. 

Am văzut finala de la Sevilla dintre Barcelona şi Steaua în faţa televizorului ca oricare român. Aveam 10 ani, iar după am ieşit în stradă. Era multă lume în stradă atunci, eram în Harghita. M-am bucurat mult pentru succesul Stelei, jucătorii mei preferaţi au fost Boloni, dar nu pentru că e de etnie maghiară, Hagi, Duckadam.

Mi-aş fi dorit mult să obţin un tricou de la Boloni sau Hagi, dar n-am avut ocazia asta. Îmi pare rău că n-am văzut niciun meci pe viu, meci mare, al Stelei de atunci", a declarat fostul ministru al Sportului, Eduard Novak, pentru Orangesport.ro. 

Articol scris de Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: eduard novakeduard novak ministrul sportuluisteaua rapidcsa steaua bucurestieduard novak stelist 

viewscnt
Articole similare