Experiențe împreună.
You are here:

EXCLUSIV | Cum l-a ajutat Dan Petrescu pe Gigi Becali să facă un super transfer. FCSB a plătit 1,3 milioane de euro pentru jucător

EXCLUSIV | Cum l-a ajutat Dan Petrescu pe Gigi Becali să facă un super transfer. FCSB a plătit 1,3 milioane de euro pentru jucător

Liga 1

Comentarii

Dan Petrescu l-a ajutat pe Gigi Becali să transfere la FCSB un jucător care avea să devină printre cei mai buni străini care au jucat în România. Pawel Golanski îşi aminteşte într-un interviu pentru Telekom Sport că Dan Petrescu a fost cel care l-a recomandat la FCSB, care atunci era antrenată de Gică Hagi.

Unul dintre cei mai buni jucători străini care au jucat în România, Pawel Golanski a povestit cum a ajuns să se transfere la FCSB, în vara lui 2007. Fostul fundaş polonez susţine că cel care l-a recomandat a fost Dan Petrescu, atunci antrenor la Wisla Cracovia.

Cum l-a ajutat pe Gigi Becali să facă un super transfer la FCSB

În 2007, FCSB era în căutarea unei soluţii pentru postul de fundaş dreapta. Antrenor atunci era Gică Hagi, cel care a primit mână liberă la transferuri. Soluţia a venit din Polonia, la recomandarea lui Dan Petrescu. Atunci antrenor la Wisla Cracovia, Dan Petrescu i-a transmis lui Gică Hagi că Pawel Golanski merită urmărit pentru un transfer şi s-ar potrivit cerinţelor FCSB-ului.

Fostul internaţional polonez spune acum, într-un interviu pentru Telekom Sport, că i-a rămas recunoscător lui Dan Petrescu, pentru rolul pe care acesta l-a avut în transferul său în România:

”El m-a adus la Târgu Mureş şi transferul la Steaua (n.r. FCSB), tot el a vorbit cu Hagi. Atunci când am venit la Steaua, el era antrenor la Wisla Cracovia. El i-a spus lui Hagi: ”uite, acolo este un fundaş bun şi trebuie să îl verifici”. Din ”cauza” lui am ajuns în România”, a declarat Pawel Golanski, într-un interviu pentru Telekom Sport.

FCSB a plătit 1,3 milioane de euro pentru transferul lui Pawel Golanski de la Korona Kielce. Fostul fundaş dreapta s-a impus rapid şi a devenit unul dintrei cei mai buni jucători străini care au trecut prin România. A jucat trei ani la FCSB, până în 2010, când a revenit liber de contract la Korona Kielce.

Evoluţiile constant bune pe care Golanski le-a avut la FCSB i-au adus prezenţa constantă în naţionala Poloniei, unde a fost coleg, printre alţii, cu Robert Lewandowski.

Golanski este în prezent impresar

Unul dintre cei mai buni străini care au jucat în România, Pawel Golanski s-a retras din fotbal în 2017, la aproape 35 de ani. În prezent, fostul fundaş al FCSB-ului este impresar şi a pus umărul la transferurile în Polonia a trei jucători din Liga 1: Rivaldinho, Sergiu Hanca şi Sasa Bilic:

"Sunt trei jucători pe care i-am adus în Polonia. Sergiu Hanca e acum căpitan de echipă şi e cel mai important jucător de la Cracovia”, a mai povestit Golanski pentru Telekom Sport.

 

viewscnt
Articole similare
FOTO Un fost international italian, indragostit lulea de o romanca. Ce super-cadou i-a facut in...