Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Interviu cu Ralph Gunesch. Un neamţ născut la Sighişoara, care nu a uitat de unde a plecat: ”M-am mutat în Germania, dar diseară ţin pumnii României!”

EXCLUSIV Interviu cu Ralph Gunesch. Un neamţ născut la Sighişoara, care nu a uitat de unde a plecat: ”M-am mutat în Germania, dar diseară ţin pumnii României!”
Comentarii

Germania - România se joacă astăzi, de la ora 21:45, LIVE TEXT pe telekomsport.ro, în Grupa J a preliminariilor Campionatului Mondial din 2022.

EXCLUSIV Interviu cu Ralph Gunesch. Un neamţ născut la Sighişoara, care nu a uitat de unde a plecat: ”M-am mutat în Germania, dar diseară ţin pumnii României!”

Naţionala României se află în faţa celui mai dificil meci din grupa sa din preliminarii, însă nu şi cel mai important. Imediat după partida cu nemţii, tricolorii lui Mirel Rădoi vor juca luni, 11 octombrie, pe propriul teren, cu Armenia, ocupanta locului 2, care asigură prezenţa la barajul de calificare.

În ceea ce priveşte partida de la Hamburg, meciul de astăzi va fi cea de-a şasea întâlnire directă dintre cele două. Tricolorii au o singură victorie, cea din aprilie 2004, când s-au impus cu 5-1 în partida amicală disputată în Giuleşti.

Ralph Gunesch (38 de ani) este un fost jucător neamţ, care s-a născut în România, mai exact, la Sighişoara. 

”M-am născut la Sighişoara, iar în 1990 m-am mutat în Germania.  Am mai fost în concediu de câteva ori prin ţară, dar am început fotbalul aici, am învăţat totul aici. Am evoluat în Bundesliga şi în Liga secundă germană.  

România este ţara în care m-am născut şi nu uit că în 1994 mă uitam, alături de tatăl meu, la meciurile de la Mondialul din SUA cu Argentina, cu Suedia.  Urmăresc şi meciurile României, şi la cele ale Germaniei. 

Eu mai înţeleg unele cuvinte din română”, a povestit Gunesch, în exclusivitate, pentru Telekom Sport.

”Cred că va câştiga Germania. Manuel Neuer este unul dintre cei mai buni portari din lume!

Intrebat despre duelul din această seară dintre Germania şi România, Gunesch a mizat pe forţa nemţilor. 

”Cred că va câştiga Germania, chiar dacă nu a fost convingătorul începutul mandatului ca selecţioner al lui Flick, împotriva celor din Liechtenstein.D upă care Germania a arătat bine, sunt mulţi jucători  de la Bayern Munchen pe care Flick îi cunoaşte foarte bine şi, de fiecare dată, când naţionala a avut un nucleu de acolo, Germania a arătat foarte bine.  

Manuel Neuer este unul dintre cei mai buni portari din lume, dar eu aş spune că acest cuplu format din Goretzka şi Kimmich. Sunt doi jucători cu foartă multă calitate, sunt extraordinari, dar să nu îl uităm nici pe Kai Havertz care dacă este la nivel maxim, concentrat sută la sută, este unul dintre cei mai buni mijlocaşi defensivi din europa. Ce să mai spun despre Sane, care în ultima perioasă este clar într-o revenire de formă.  

Şansa României ar fi ca nemţii să nu joace la sută la sută din capacitate, să nu intre concentraţi. Însă jucătorii germani au o calitate extraordinară şi va fi foarte complicat dacă ei vor intra concentraţi sută la sută.  

Evindent că ţin pumnii şi României. Ar fi ceva fantastic pentru această generaţiei şi chiar mi-aş dori foarte să termine Germania pe primul loc, iar România să se califice de pe locul 2”.

Gunesch, nerăbdător să îl vadă pe Hagi Jr.

Fostul mare fundaş cu origini româneşti a vorbit şi despre Gică Hagi, mărturisind că este nerăbdător să îl vadă în acţiune şi pe Hagi Jr. 

”Sincer, am fost curios din momentul în care am văzut echipa probabilă a României şi am văzut Hagi. Recunosc nu îl ştiu ca jucător şi cred că este foarte complicat pentru Ianis să joace cu un asemenea nume, cu aceasta presiune, având în vedere că tatăl  a fost unul dintre cei mai mari, dacă nu unul dintre cei mai mari din ultimii 50 de ani. Chiar sunt curios să îl văd în această seară, dacă va juca!”, a conchis Gunesch. 

Germania - România LIVE TEXT, în preliminariile Campionatului Mondial, astăzi, de la ora 21:45, pe telekomsport.ro

Afla mai multe despre: naţională românieiralph gunneschnaţională germanieicm 

viewscnt
Articole similare