Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Faza golului marcat de FCSB a încurcat pe toată lumea. Opinia lui Constantin Zotta despre reuşita anulată a lui Ianis Stoica | EXCLUSIV

Faza golului marcat de FCSB a încurcat pe toată lumea. Opinia lui Constantin Zotta despre reuşita anulată a lui Ianis Stoica | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

FCSB nu a reuşit să câştige meciul cu FC Argeş, din deplasare, scor 0-1, în etapa a 29-a din Liga 1.

Odată cu acest rezultat, ocupanta locului secund în campionat a ajuns la trei meciuri la rând fără victorie în Liga 1. Totodată, aceasta s-a îndepărtat la 14 puncte de liderul CFR Cluj.

Golul care a făcut diferenţa în partida de la Piteşti a fost marcat de George Ganea, în minutul 16, după o gafă incredibilă a lui Andrei Vlad, ”specialitatea casei”. Portarul de 22 de ani a greşit din nou grav, la fel cum s-a întâmplat şi în meciul cu FC U Craiova sau altele din actualul sezon sau din cel precedent.

Totuşi, în minutul 22, FCSB a reuşit să egaleze prin Ianis Stoica, după o altă eroare a omului dintre buturi, de data aceasta responsabil fiind portarul celor de la FC Argeş. Reuşita însă nu a fost validată de brigada de arbitri condusă de Ovidiu Haţegan.

Faza respectivă conţine două momente importante: posibila poziţie de offside a lui Ianis Stoica şi un posibil fault la portar, făcut tot de jucătorul FCSB-ului. Haţegan a considerat că Greab se afla în posesia mingii în momentul în care aceasta a fost preluată de Stoica. Prin urmare, a dictat fault la portar.

Opinia lui Constantin Zotta despre golul anulat a lui Ianis Stoica în FC Argeş - FCSB

Faza cu pricina a fost intens analizată în studioul Telekom Sport. După lungi discuţii, Constantin Zotta, fost arbitru internaţional, a considerat că cele două momente sunt la limita regulamentului şi îi dă credit lui Haţegan pentru deciziile luate.

”Mie mi se pare că-i offside, deşi piciorul, genunchiul drept, este dincolo de umărul jucătorului de la Argeş (n.r. Viana). Ăsta este un moment important. Regulamentul spune în felul următor. Atâta timp cât mingea este sub control, dar asta nu înseamnă că asta este cu o mână sau cu două mâini... în situaţia asta, mingea este sub control, portarul o ţine cu pământul, cu o mână, ca şi atunci când o ţii la piept. Deci el controlează mingea, în situaţia asta. 

Dar mergem mai departe. Aici este în felul următor. Greab ţine mingea sub control, după care o trage spre el. (n.r. dacă e gol valabil) Atâta timp cât mingea este aruncată în aer. Deci aici aş merge şi eu pe mâna lui Haţegan. Ambele decizii, şi cea cu offside-ul, şi cea cu faultul, sunt la limită, dar în astfel de situaţii trebuie să dăm credit arbitrului”, a declarat Constantin Zotta, la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: fcsbzottahategan 

viewscnt
Articole similare