Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Federaţia belgiană anunţă o versiune în trei limbi a imnului Belgiei începând de la meciul din septembrie cu Estonia

Federaţia belgiană anunţă o versiune în trei limbi a imnului Belgiei începând de la meciul din septembrie cu Estonia

Echipa națională

Comentarii

Federaţia Belgiană de Fotbal (RBFA) a anunţat, vineri, că începând la meciul din 12 septembrie cu Estonia, de la Bruxelles, imnul naţional va fi intonat într-o variantă în trei limbi: franceză, olandeză şi germană.

"Cunoaşterea imnului naţional belgian este în stagnare, atât la jucători, cât şi la suporteri. Federaţia doreşte să remedieze acest lucru prin relansarea Brabançonne (...) pe care toată lumea îl va cânta de acum înainte în trei limbi naţionale", a explicat RBFA într-un comunicat, adăugând că versurile vor fi redate pe ecranele stadionului.

"Noul imn simbolizează fraternitatea care există între suporteri. Aceştia susţin deja echipa ca o singură persoană, iar de acum înainte vor cânta şi ei pe o singură voce", a precizat Michaël Schockaert, director de marketing al RBFA.

Belgia, unde problemele lingvistice reprezintă un subiect sensibil, are trei limbi oficiale: olandeza (vorbită de aproximativ 60% din populaţie), franceza (40%) şi germana (mai puţin de 1%). Ţara este zguduită în mod regulat de conflicte comunitare sau lingvistice între flamanzi şi francofoni.

Belgia va întâlni echipa Estoniei, în 12 septembrie, la Bruxelles, în preliminariile Euro 2024.

 

Afla mai multe despre: belgia 

viewscnt
Articole similare