Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fosta înotătoare din SUA, Sarah Ehekircher, l-a dat în judecată pe antrenorul său după 30 de ani de abuzuri!

Fosta înotătoare din SUA, Sarah Ehekircher, l-a dat în judecată pe antrenorul său după 30 de ani de abuzuri!galerie foto

Alte sporturi

Comentarii

Dezvăluirile sportivilor abuzaţi continuă. După ce mai multe gimnaste importante au condamnat anii de abuzuri fizice din partea antrenorilor, acum fosta înotătoare din SUA, Sarah Ehekircher (51 de ani), a oferit detalii înfiorătoare din cariera sa.

Fosta sportivă a decis să facă un pas în faţă şi să povestească anii de abuzuri într-un interviu acordat The Guardian. Sarah Ehekircher a relatat abuzurile sexuale la care a fost supusă încă de la 17 ani şi care au durat 30 de ani. 

Cel acuzat de fapte este chiar fostul său antrenor, Scott MacFarland, pe care l-a dat în judecată, după mulţi ani: "Antrenorii au comportamente care-i pot determina pe copii să facă ce vor. Ştiu asta pentru că mi s-a întâmplat. Totuşi, eu mă gândeam doar cum să ajung la Jocurile Olimpice", a declarat fosta înotătoare pentru The Guardian. 

GALERIE FOTO

Experienţe traumatizante pentru Sarah Ehekircher

Viaţa trăită de Sarah Ehekircher, înainte de a-l întâlni pe cel acuzat că a violat-o timp de 30 de ani, a fost destul de complicată. Mama fostei sportive a murit la 12 ani, iar tatăl său s-a refugiat în alcool. Mai mult, singurul părinte rămas în viaţă a dat-o afară, întrucât Sarah Ehekircher a refuzat să mai practice înotul.

La 16 ani, antrenorul Scott MacFarland a invitat-o să locuiască în casa sa pe Sarah Ehekircher: "Toţi ştiau că locuiesc împreună cu un bărbat de 30 de ani, dar nimeni nu m-a întrebat dacă sunt în regulă sau dacă ceva rău mi s-a întâmplat", a mai spus fosta sportivă.

"El a reuşit să-mi ia încrederea de sine prin abuzuri sexuale", susţine fosta sportivă, care a dezvăluit că a rămas însărcinată de două ori. În cele din urmă a avortat. 

Dramele din viaţa sa au continuat. Mai întâi, după ce în 1999 a încercat să se sinucidă şi apoi după ce i-a făcut o plângere antrenorului său. Conducerea USA Swimming i-a ignorat cazul şi i-a transmis să treacă peste, în ciuda experienţelor traumatizante. 

Recent, Sarah Ehekircher a decis să-şi caute dreptatea în instanţă şi l-a dat în judecată pe Scott MacFarland. 

GALERIE FOTO

 Galerie foto

Afla mai multe despre: sarah ehekircher 

viewscnt
Articole similare