Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FRF a ales selecţionerul care va pregăti România după EURO 2024! Doar contractul mai trebuie semnat: "Nu este un aventurier" | EXCLUSIV

FRF a ales selecţionerul care va pregăti România după EURO 2024! Doar contractul mai trebuie semnat: "Nu este un aventurier" | EXCLUSIV
Comentarii

Calificarea naţionalei României la EURO 2024 i-a făcut pe conducători să ia o decizie şi în privinţa postului de selecţioner. Contractul lui Edward Iordănescu expiră la finalul turneului din Germania, iar federaţia a ales cu cine vrea să continue pentru Liga Naţiunilor şi preliminariile Cupei Mondiale din 2026.

FRF vrea ca Edi Iordănescu să semneze prelungirea înainte de EURO 2024

EURO 2024 începe pe 14 iunie şi se încheie pe 14 iulie, ultima zi din actualul contract al lui Edi Iordănescu, după ce actuala înţelegere i-a fost prelungită datorită calificării la turneul final. 

În Germania, România este în grupă cu Belgia, Slovacia şi învingătoarea din play-off-ul în care se joacă partidele Israel - Islanda şi Bosnia - Ucraina. 

FRF s-a hotărât deja şi a ales să continue cu Edi Iordănescu în anii următori. Mai mult, rezultatele de la EURO 2024 nu vor influenţa decizia luată de cei din fruntea fotbalului românesc, după cum a recunoscut Mihai Stoichiţă. 

"Din punctul nostru de vedere nu este acest turneu european cel care decide soarta lui Edi. Noi am hotărât-o, din punctul nostru de vedere. Urmează să şi-o decidă şi el şi e normal să fie aşa. Pentru mine, următorul pas este o calificare la Cupa Mondială. 

Contractul lui Edi ar fi bine să îl definitivăm până când ajungem la Campionatul European", a dezvăluit directorul tehnic al FRF, pentru Orange Sport. 

Există varianta de rezervă? Ce spune Mihai Stoichiţă

"Este dificil să spui că există o variantă B. Noi ne gândim la Edi. În caz că ne va refuza, trebuie să avem (n.r. - varianta de rezervă), pentru că fotbalul merge mai depare şi cu mine, şi fără mine, nu e niciun fel de problemă.

Din punctul de vedere al federaţiei despre acest contract... Eu  cred că ar fi bine pentru el, pentru că beneficiază de o generaţie care a căpătat experienţă. Beneficiază de o generaţie de care el s-a apropiat şi emoţional. Există o simbioză între el şi echipa naţională, respect între ei reciproc, o dorinţa între ei de a ajunge mai sus, iar el e  un antrenor tânăr", a adăugat conducătorul de la FRF. 

Mihai Stoichiţă i-a făcut "portretul" lui Edi Iordănescu: "Nu este un aventurier"

După ce i-a fost studiat CV-ul şi felul în care au decurs mandatele sale din fotbal, Mihai Stoichiţă a ajuns la concluzia că Edi Iordănescu este statornic, astfel că semnalele sunt pozitive pentru FRF că actualul selecţioner va accepta propunerea de prelungire. 

"De multe ori e tentant pe oriunde te duci, e provocator, dar nu ştii unde te duci. La început e aşa, eu le numesc şi aventuri, pentru că eu am fost aventurier ca antrenor.

El (n.r. - Edi Iordănescu) e stabil. Eu am fost să îi ofer un post în federaţie când era pe la Mediaş. M-a refuzat elegant, pentru că voia să continue la Mediaş şi l-am înţeles perfect. 

Deci e un tip stabil, nu este un aventurier, chiar dacă poate ce îi oferea federaţia la vremea aceea era o provocare bună pentru el", a mai spus Mihai Stoichiţă, pentru Orange Sport. 

Edi Iordănescu a preluat naţionala României în ianuarie 2022, iar în mandatul său România are 9 victorii, 6 remize şi 5 înfrângeri. Naţionala a încheiat neînvinsă şi pe primul loc preliminariile pentru EURO 2024

Afla mai multe despre: edi iordanescuedi iordanescu selectioner romaniarazvan burleanumihai stoichitaromania euro 2024 

viewscnt
Articole similare