Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gică Popescu, căpitan la Barcelona, dar a fost dorit la Real Madrid: ”Am refuzat”. ”Baciul” a povestit tot: ”Mi-a închis gura” | EXCLUSIV

Gică Popescu, căpitan la Barcelona, dar a fost dorit la Real Madrid: ”Am refuzat”. ”Baciul” a povestit tot: ”Mi-a închis gura” | EXCLUSIV

Stranieri

Comentarii

În cadrul celui mai nou episod din ”Sportcast cu Sile”, un Podcast Orange Sport realizat de Silviu Tudor Samuilă (43 de ani), a fost invitat legendarul Gică Popescu (56 de ani), unul dintre cele mari nume din istoria fotbalului românesc.

Gică Popescu a făcut istorie în tricoul echipei naţionale, dar şi al echipelor de club la care a evoluat. Printre acestea se numără şi FC Barcelona, dar parcursul său în carieră putea fi cu totul altul.

Fostul mare internaţional a fost de două ori de a ajunge la Real Madrid. Prima oară, în 1990, an în care ”Baciul” urma să ajungă la PSV Eindhoven, dar şi în 1996, pe când era legitimat la marea rivală a ”galacticilor”, FC Barcelona.

Cum a refuzat Gică Popescu transferul la Real Madrid: ”Mi-a închis gura”

Iar în cadrul ”Sportcast cu Sile”, Gică Popescu a rememorat momentul în care se vorbea despre un posibil transfer al său la madrileni, deşi el era căpitan la gruparea catalană.

”M-a sunat la un moment dat Capello. Era antrenor la Real Madrid. M-a sunat Giovanni (n.r. Becali), impresarul meu şi mi-a zis că l-a sunat antrenorul lui Real Madrid şi m-a întrebat de tine, dacă aş dori să joc la Madrid.

I-am zis că nu m-am dus în 90, când nu eram la Barcelona, şi zic că <<Nu, uită>>, şi am refuzat Real Madridul. A doua oară. Nu ştiu dacă era doar... sau aveau încă cinci pe listă şi au întrebat dacă Gică Popescu ar dori să vină la Madrid.

Atunci, în 1996, Panucci era la Real Madrid şi înaintea unui meci cu Barcelona, cum era de aşteptat, toată lumea voia să încâlzească meciul ăsta şi puneau tot felul de întrebări. Nu puteam să vorbesc de bine de Real Madrid şi probabil am făcut o declaraţie care a deranjat la Madrid. Eram căpitan la Barcelona atunci. La o conferinţă de presă, îl întreabă un ziarist pe Panucci de declaraţie.

Panucci a zis în felul următor: <<Gică Popescu? Dar ce a câştigat el de vorbeşte?>>. Şi mi-a închis gura. Nu câştigasem nimic atunci. El câştigase cu Milan Chammpions League. Şi mi-a închis gura.

În fotbalul de afară, valoarea unui jucător este dată şi de ce ai câştigat, ce performanţe ai, iar eu nu câştigasem nimic. Am câştigat în anul acela Cupa Cupelor, Cupa şi Supercupa, dar până atunci, nimic la nivel european şi mi-a închis gura. Aveam un Mondial şi un Campionat European”, a declarat Popescu, la SportCast cu Sile, conform Orange Sport.

Gică Popescu a evoluat doi ani la FC Barcelona, între 1995 şi 1997, an în care i s-a alăturat lui Gică Hagi în Turcia, la Galatasaray. Fabio Capello a fost antrenor la Real Madrid în perioada 1996 şi 1997.

La echipa naţională, Popescu a adunat 115 meciuri, dintre care multe din postura de căpitan, şi a marcat 16 goluri.

Afla mai multe despre: gica popescula ligabarcelonareal madrid 

viewscnt
Articole similare