Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali, MEGA lovitură!! FCSB a luat gratis un fotbalist de milioane: "E un jucător foarte rar!"

Gigi Becali, MEGA lovitură!! FCSB a luat gratis un fotbalist de milioane: "E un jucător foarte rar!" galerie foto

FCSB

Comentarii

Gigi Becali pare că a pus mâna pe o adevărată mină de aur. Alexandru Pantea (16 ani) a debutat contra lui Dinamo şi l-a impresionat pe patronul FCSB-ului.

Până acum câteva zile, numele lui Grigoraş Alexandru Pantea era unul complet necunoscut pentru iubitorii fotbalului din România. Dupa Dinamo - FCSB, puştiul titularizat de Vintilă într-un duel atât de încărcat a cucerit pe toată lumea. Inclusiv pe Gigi Becali, probabil cel mai exigent dintre patronii din Liga 1 atunci când vine vorba de jucători foarte tineri.

Cine este Alexandru Pantea, noua speranţă a FCSB-ului şi a lui Gigi Becali

Grigoraş Alexandru Pantea a devenit primul fotbalist născut în 2003 care a evoluat deja în Liga 1. Pantea, care este un produs 100% al centrului de copii şi juniori al roş-albaştrilor are 172 cm, 63 de kilograme şi loveşte mingea la fel de bine cu ambele picioare. Faptul că a crescut la FCSB îl face un câştig şi mai mare pentru latifundiarul care conduce gruparea roş-albastră. Gigi Becali nu a plătit niciun ban pentru un jucător care îi poate aduce pe viitor, o avere.

Site-ul transfermarkt.com îl descoperă cu greu pe noul fundaş stânga al roş-albaştrilor. Pantea (16 ani) nu are momentan cotă de piaţa, iar informaţiile despre el lipsesc cu desavârşire. Crescut de formaţia roş-albastră, Pantea a intrat deja  in vizorul specialiştilor germani cu primele sale 180 de minute în tricoul celei mai mediatizate echipe de la noi.

A jucat ireproşabil cu Dinamo în Cupa României şi foarte bine contra lui Gaz Metan Mediaş, în playoff. La prima vedere, nu ai zice că e vorba despre un puşti necunoscut, care abia a atins gazoanele primei ligi. Dezinvolt, atent, suficient de rapid şi de inteligent, Pantea nu-şi părăseşte inutil poziţia şi caută (firesc, pentru vârsta lui) să joace cât mai simplu. Asta pare că il face deja un fotbalist matur, care a înţeles la ce nivel a ajuns atât de rapid.

  • 100 de mii de euro a plătit FCSB pentru Aristidis Soiledis
  • 200 de mii de euro a plătit FCSB pentru Ionuţ Panţîru
  • 300 de mii de euro l-a costat Alexandru Stan pe Gigi Becali
  • 300 de mii de euro a costat Marko Momcilovic

După ce a investit aproape 1 milion de euro în fundaşii stânga aduşi la FCSB în ultimii ani, Gigi Becali poate răsufla acum uşurat. Investiţia în Pantea a fost minimă, iar câştigul poate fi, prin urmare, uriaş. Sigur, totul pare la nivel de plan şi promisiune în acest moment, dar viitorul sună tare bine pentru noul puşti minune al roş-albaştrilor.

"Am experienţa asta în fotbal. Sunt jucători valoroşi, unii foarte valoroşi, alţii muncesc, dar mai sunt unii genii. Ăştia sunt jucători care pot juca la echipa mare la 16-17 ani. Nu am văzut până acum, poate doar Mirel Rădoi, pe care îl poţi numi geniu. Singurul pe care l-am văzut a fost Mirel, iar al doilea este Pantea. Am mai încercat noi, dar niciunul nu a ţinut. Mai sunt Perianu, Niţă, Dumitru, Şut, care vor ajunge, dar Pantea e geniu, e special, diferit de toţi", a spus Gigi Becali, în direct la Pro X.

Cum se poate îmbogăţi Gigi Becali cu Alexandru Pantea

Fotbaliştii extrem de tineri, care joacă meci de meci şi sunt vizibili extrem de uşor inclusiv în Europa, rămân la mare căutare. Sigur, latifundiarul din Pipera se bazează foarte mult pe "perlele" sale, Florinel Coman, Dennis Man, Olimpiu Moruţan sau Florin Tănase, dar în condiţiile în care Pantea ar rămâne titular în flancul stâng şi ar căpăta experienţă, puştiul minune al FCSB-ului se poate transforma într-o adevărată lovitură.

Pantea va împlini 17 ani în septembrie. FCSB va juca fără probleme în Cupele Europene, iar o eventuală prestaţie bună a roş-albaştrilor, cu Pantea în primul 11, îi poate creşte considerabil cota jucătorului. Dar, mai ales, l-ar face vizibil pentru radarul echipelor importante din Europa, care urmăresc astfel de jucători. Iar în fotbalul european există suficiente exemple care îi dau speranţe omului de afaceri care o conduce pe FCSB.

Pietro Pellegri a fost cel mai tânăr debutant din Serie A. Fotbalistul a jucat primul său meci in campionatul italian la vârsta de 15 ani şi 280 de zile şi a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Serie A pe 28 mai 2016 când a marcat contra lui AS Roma. A avut nevoie de numai 10 meciuri la Genoa pentru a-i convinge pe cei de la AS Monaco să plătească 20 de milioane de euro pentru el! Firesc, vorbim despre un atacant, într-un campionat de top, extrem de vizibil oricărei mari forţe a Europei. Deci diferenţele sunt clare, dar şi avantajele promovării unui jucător atât de tănăr, par la fel de clare.

Un alt caz interesant este cel al lui Oluwaseyi Ojo sau Sheyi Ojo cum este cunoscut el în fotbalul britanic. La numai 15 ani, fără să debuteze la Milton Keynes a fost achiziţionat de Liverpool pentru 4 milioane de euro.

Puţină lume îl ştie momentan pe Umaro Embalo (19 ani, foto jos). Fotbalistul de bandă de la Benfica B nu a apucat încă să joace la prima echipă a clubului, dar în urmă cu un an, la numai 18 ani, RB Leipzig a înaintat o ofertă de 20 de milioane de euro pentru puştiul care abia acum este cotat la 900 de mii de euro. Benfica ţine de el şi i-a prelungit contractul cu o clauză record: 100 de milioane de euro.

Iar cazurile sunt foarte numeroase, cluburi mari ca PSG, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Real Madrid sau Bayern, dar şi alte echipe precum Leipzig, Everton, Salzburg, Basel, FC Porto, Benfica, AS Roma sau Tottenham plătind sume considerabile pentru jucători sub 18 ani, pe care îi consideră de mare viitor. Alexandru Pantea este probabil primul jucător din istoria patronatului lui Gigi Becali la FCSB care are avantajul de a debuta la o asemenea vârstă, dar mai ales de a-l impresiona pe patronul roş-albaştrilor.

Prin urmare, el ar putea rămâne titular în formula de joc a lui Bogdan Argeş Vintilă, în condiţiile în care postul de fundaş lateral stânga este şi aşa unul vulnerabil la FCSB.

Alexandru Stan şi Marko Momcilovic vor pleca, iar Soiledis şi Panţîru nu par să-i satisfacă pe deplin aşteptările exigentului patron de la FCSB. Loc şi mai mult pentru "noul Rădoi", sau "fotbalistul de geniu" după cum îi place mai nou, lui Gigi Becali, să-l numească pe Alexandru Grigoraş Pantea.

”Am 16 ani şi 8 luni, am trecut clasa a 11-a. Îmi pare rău pe o parte, pe o parte nu. Am antrenamente în fiecare zi, mă bucur, am plăcerea de a juca fotbal” - Alexandru Pantea

 Galerie foto

Afla mai multe despre: alexandru panteagigi becalifcsb 

viewscnt
Articole similare