Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ion Ţiriac, ofertă de 100 de milioane de euro pentru unul dintre cele mai cunoscute branduri din România

Ion Ţiriac, ofertă de 100 de milioane de euro pentru unul dintre cele mai cunoscute branduri din România

Diverse

Comentarii

Ion Ţiriac a făcut o ofertă de 100 de milioane de euro pentru unul dintre cele mai cunoscute branduri din România, Metro Cash&Carry, care vinde 9 dintre cele 32 de magazine pe care le deţine în România.

Până la urmă, omul de afaceri român şi-a retras oferta şi cele 9 magazine au mari şanse să ajungă în proprietatea Portico Investments, o companie deţinută indirect de fondul de pensii Washington State Investment Board.

Afacerile lui Ion Ţiriac au prosperat în pandemie şi averea acestuia a crescut anul trecut cu 300 de milioane de dolari, de la 1,2 miliarde de dolari la 1,5 miliarde. Ajuns la 81 de ani, are aceeaşi poftă de afaceri şi a făcut recent o ofertă de 100 de milioane de euro pentru 9 dintre magazinele pe care reţeaua Metro Cash&Carry le deţine în România.

Ion Ţiriac, ofertă de 100 de milioane de euro pentru un brand cunoscut din România

Publicaţia Profit.ro anunţă că reţeaua Metro Cash&Carry vinde 9 dintre cele 32 de magazine pe care le deţine. Mai mulţi cumpărători şi-au arătat intenţiile şi au depus oferte companii precum Globalworth, WDP, grupul Ţiriac şi Portico Investments.

Sursa citată susţine că valoarea afacerii depăşeşte 100 de milioane de euro. Până la urmă, Ion Ţiriac a decis să-şi retragă oferta din această cursă şi cele 9 magazine au mari şanse să ajungă în proprietatea celor de la Portico Investments, care au început a doua rundă de negocieri.

Interesant este că cel care a adus reţeaua Metro Cash&Carry a fost chiar Ion Ţiriac, în 1996. Atunci, a fost primul retailer internaţional care şi-a deschis magazine în România, după Revoluţie. De atunci, brandul Metro a devenit tot mai cunoscut în România. Ţiriac a ieşit din afacerea Metro Cash&Carry în anul 2015, însă acum ar fi vrut să reintre, având în vedere oferta pe care a făcut-o.

Ion Ţiriac, singurul român prezent în clasamentul Hurun Report

În vârstă de 81 de ani, Ion Ţiriac are o avere estimată la 1,5 miliarde de dolari, potrivit unui clasament realizat de compania de cercetare şi media Hurun Report. Omul de afaceri român ocupă locul 2.238 în acest clasament, dintr-un total de 3.228 de miliardari.

Averea lui Ion Ţiriac a crescut în anul 2020, în ciuda faptului că economia mondială a fost grav afectată de pandemia de coronavirus. Potrivit studiului făcut de Hurun Report, în 2020, averea lui Ion Ţiriac a crescut de la 1,2 la 1,5 miliarde de dolari.

Afla mai multe despre: ion tiriac 

viewscnt
Articole similare