Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Klopp l-a scutit pe Shaqiri de un nou "coşmar Bucureşti". Englezii scriu despre "cel mai intimidant" meci jucat de Liverpool în istorie: partida cu Dinamo

Klopp l-a scutit pe Shaqiri de un nou "coşmar Bucureşti". Englezii scriu despre "cel mai intimidant" meci jucat de Liverpool în istorie: partida cu Dinamo
Comentarii

Publicaţia engleză Liverpool Echo tratează astăzi pe larg decizia lui Jurgen Klopp de a-l lăsa "acasă" pe elveţianul Xherdan Shaqiri pentru confruntarea cu Steaua Roşie Belgrad, din Serbia.

Klopp şi-a explicat hotărârea prin intenţia a-l scuti pe mijlocaşul născut în fosta Iugoslavie, la Gnjilane, din părinţi albanezi kosovari de furia fanilor sârbi, mai ales după gesturile făcute la CM 2018, după ce a înscris în confruntarea Elveţia - Serbia 2-1 (detalii).

În acest context, englezii amintesc despre "cea mai intimidantă noapte europeană" trăită de Liverpool în istorie: confruntarea cu Dinamo Bucureşti, de pe fostul 23 August, din semifinalele Cupei Campionilor Europeni din 1984!

Atunci, Liverpool venea la Bucureşti după victoria de pe Anfield, scor 1-0, şi reuşea să se impună şi în deplasare, scor 2-1, pentru o calificare în marea finală, pe care avea să o şi câştige, în faţa Romei, după penalty-uri.



La meciul din urmă cu 34 de ani, cormoranii veneau la Bucureşti, iar fanii dinamovişti aveau deja un "inamic public numărul unu" în persoana scoţianului Graeme Souness. Motivul? După o primă manşă plină de durităţi,  masivul mijlocaş al englezilor îl scotea din joc pe căpitanul lui Dinamo, Lică Movilă, cu o lovitură mişelească care i-a provocat românului o fractură de mandibulă. Arbitrul a ratat incidentul, iar Souness a scăpat nepedepsit. Avea însă să-şi primească "răsplata" la Bucureşti.

"La sosirea noastră în România, până şi soldaţii de la aeroport i-au atras atenţia asupra incidentului (n.r. cu Lică Movilă), cu gesturi care indicau faptul că Graeme se poate aştepta să plece din România pe targă!", povestea ulterior, în autobiografia sa fundaşul Alan Hansen.

Iar ce s-a întâmplat în timpul meciului a fost povestit tot de jucătorii lui Liverpool din acea partidă.

Ian Rush: "La retur sângele ne-a îngheţat în vene. A fost cea mai ostilă atmosferă pe care am întâlnit-o în viaţa noastră!"

Kenny Dalglish: "Eram conştient că Dianmo ne delcarase război deschis, iar 60.000 de oameni au venit pe stadionul 23 August pentru a cere ca Movilă să fie răzbunat! De la primul fluier, jucătorii lui Dinamo au sărit pe Graeme. Un român a încercat să sară pe el, iar altul a intrat atât de tare prin alunecare încât îndoiturile din apărători se vedeau prin jambierele rupte".

De acel meci de pe 24 aprilie 1984 îşi aminteşte şi Graeme Souness până astăzi: "Nu exagerez dacă spun că a fost multă ură direcţionată spre mine în acel meci. Îmi amintesc că atunci când am ajuns la centrul terenului unul dintre mijlocaşii lor, un tip destul de agresiv, m-a arătat cu degetulu şi făcea semne ca şi cum voia să spună că "e între mine şi tine în această seară". Eu mi-am ridicat degetul şi am spus: "Da, ok! Abia aştept".

Am câştigat cu 2-1, dar cred că e cel mai rău lucru pe care îl puteam face a fost să înscriem al doilea gol (n.r. în minutul 85). Apoi, trei sau patru dintre jucătorii lor s-au gândit probabil: suntem eliminaţi, dar hai să vedem dacă îl putem rezolva pe el!

Dar eram un jucător cu experienţă vastă, aveam 30 de ani şi am reuşit să evit confruntările de care am avut parte
".

LIVE VIDEO | Magia Champions League continuă la Telekom Sport! Inter - Barcelona şi Napoli - PSG se joacă marţi, de la 22:00. Programul transmisiunilor şi situaţia din grupe

Transmisiuni UEFA Champions League pe Telekom Sport. Meciurile de marţi

De la 19:55

De la 22:00

Transmisiuni UEFA Champions League pe Telekom Sport. Meciurile de miercuri

De la 19:55

De la 22:00

 

Afla mai multe despre: liverpooldinamoshaqirisounesscupa campionilor europeni 

viewscnt
Articole similare