Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lewandowski, uimit după ce a văzut "perla" din fotbalul românesc! Starul lui Bayern, ofertă pentru a-l transfera în Bundesliga: "Sunt 4 cluburi unde-l duc"

Lewandowski, uimit după ce a văzut "perla" din fotbalul românesc! Starul lui Bayern, ofertă pentru a-l transfera în Bundesliga: "Sunt 4 cluburi unde-l duc"

Bundesliga

Comentarii

Un episod mai puţin cunoscut a avut loc în urmă cu câţiva ani, când atacantul lui Bayern Munchen, Robert Lewandowski, l-a descoperit pe Lucian Sânmărtean, la 35 de ani. Polonezul a dorit ca "perla" din fotbalul românesc să fie transferată în Bundesliga, iar discuţia a ajuns până la fostul fotbalist al naţionalei.

Lewandowski a dorit ca Lucian Sânmărtean să fie transferat în Bundesliga după ce l-a văzut la TV

Lucian Sânmărtean a fost unul dintre "magicienii" din fotbalul românesc. Mijlocaşul a avut o explozie în privinţa prestaţiilor sale după jumătatea carierei, dar a încântat prin eleganţa şi realizările pe care le arăta pe terenul de fotbal. 

Conjunctura a făcut ca actualul atacant al lui Bayern Munchen, Robert Lewandowski, să-l urmărească pe Lucian Sânmărtean într-un meci al României din preliminariile EURO 2016. 

La acel moment, Lukasz Szukala, fostul coleg al lui Lucian Sânmărtean de la FCSB şi Al Ittihad, se afla în cantonamentul naţionalei Poloniei şi urmărea meciul tricolorilor, în care a jucat şi Lucian Sânmărtean. Lewandowski l-a urmărit pe fostul mijlocaş român şi i-a spus lui Szukala că i-ar putea facilita transferul lui Sânmărtean în Bundesliga. Din păcate, vârsta de 35 de ani a reprezentat un impediment. 

"La 35 de ani, prin Arabia Saudită, îmi spuneau că eşti foarte bun, că nu te mai poate lua nimeni. O poveste interesantă a fost cu Szukala, colegul meu de la Steaua (n.r. - FCSB). Era cu Polonia în cantonament şi se uitau la meciul nostru contra Irlandei de Nord, iar marele Lewandowski a întrebat

<<Băi, cine e ăsta?>>. Szukala a zis <<E colegul meu de la Steaua (n.r. - FCSB)>>. <<E fantastic. Nu poţi să-l aduci în Germania?>>. <<Eu pot să vorbesc cu el>>. <<Câţi ani are?>>. <<35 de ani>>. <<Am patru echipe la care pot să-l duc. E bun, dar are 35 de ani, nu-l mai ia nimeni>>. Marele Lewandowski!", a declarat Lucian Sânmărtean, pentru AntenaSport, despre momentul venit prea târziu în cariera sa. 

Ce a urmat pentru Lucian Sânmărtean

"Cei din Arabia Saudită, când l-au dat pe Szukala afară, au vrut să mă dea şi pe mine. Că la ei aşa se întâmplă. Dar când a zis marele Lewandowski <<Ce talent>>, mi-au mai făcut doi ani de zile. Deci, îţi dai seama cât de pricepuţi sunt la fotbal. Doar când vine ceva din extern, ei apreciază ce au în curte", a mai spus fostul mijlocaş.  

Lucian Sânmărtean a debutat în naţionala României în 2002, cu Anghel Iordănescu, şi a bifat 21 de prezenţe sub tricolor. 

A câştigat titlul de fotbalistul român al anului în 2014 şi a cucerit două campionate în Liga 1, ambele cu FCSB. De asemenea, a cucerit titlul şi în Grecia, cu Panathinaikos. 

De-a lungul carierei a mai jucat la: Gloria Bistriţa, Utrecht, FC Vaslui, Pandurii, Al Taawon şi FC Voluntari. 

De cealaltă parte, Robert Lewandowski a rămas la cel mai înalt nivel şi la 32 de ani. Vineri, atacantul lui Bayern Munchen a fost cu ochii pe tragerea la sorţi din Champions League, acolo unde campioana din Bundesliga o va întâlni pe PSG, în sferturi. 

Afla mai multe despre: robert lewandowskilucian sanmarteanrobert lewandowski fotbalist romanrobert lewandowski roman bundesligalewandowski transfer roman germanialucian sanmartean carieralucian sanmartean germania 

viewscnt
Articole similare