Experiențe împreună.
You are here:

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă că în următoarele "6-12 săptămâni vom asista la o situaţie pandemică pe care n-am mai văzut-o"

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă că în următoarele "6-12 săptămâni vom asista la o situaţie pandemică pe care n-am mai văzut-o"

Diverse

Comentarii

Reputatul medic epidemiolog Michael Osterholm, profesor regent şi director al Centrului pentru Cercetări şi Politici pentru Boli Infecţioase de la Universitatea din Minnesota, susţine că infectările cu COVID-19 vor creşte semnificativ în săptămânile următoare, în ciuda vaccinărilor.

Aproximativ 96 de milioane de persoane au fost infectate cu COVID-19 în lume. Virusul a cauzat peste 2 milioane de decese, iar medicul Michael Osterholm susţine că ce e mai rău urmează. 

Într-un interviu acordat CNN, consilierul noului preşedinte al SUA, Michael T. Osterholm, a susţinut că perspectiva asupra pandemiei va fi schimbată în următoarele săptămâni, din cauza noilor tulpini de coronavirus apărute în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud. Medicul susţine că vor fi şi mai multe cazuri de infectare. 

"Sunt disperat şi îngrijorat, întrucât în următoarele 6-12 săptămâni vom asista la o situaţie pandemică pe care n-am mai văzut-o până în prezent. Trebuie să-i facem pe oameni să realizeze ce se va întâmpla. Vom vedea o creştere semnificativă a cazurilor. Întrebarea e despre câte cazuri vom vorbi", a declarat Michael Osterholm pentru CNN. 

Noul preşedinte al SUA, Joe Biden, a anunţat că doreşte să administreze 100 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 în primele 100 de zile de la preluarea mandatului, iar consilierul său a susţinut că procesul nu poate fi grăbit. De asemenea, Michael T. Osterholm e convins că SUA vor lua măsuri drastice în perioada următoare. 

Deşi spuse într-un ton pesimist, cuvintele rostite de medicul Michael Osterholm sunt considerate importante. 

Medicul a prezis pandemia de COVID-19 în 2017, în cartea sa 'The most lethal threat'. O perioadă lungă de timp, Michael Osterholm a avertizat că un nou virus se va răspândi şi va cauza o pandemie similară celei din 1918, care a cauzat între 50-100 de milioane de decese la nivel global. 

viewscnt
Articole similare
FOTO Vlad Chiriches a patit-o si el. Cine e jurnalista care ii "hipnotizeaza" pe...