Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

MM Stoica, ironii după calificarea la EURO, la adresa jucătorului care a refuzat naţionala României | EXCLUSIV

MM Stoica, ironii după calificarea la EURO, la adresa jucătorului care a refuzat naţionala României | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

MM Stoica şi Basarab Panduru au vorbit despre Daniel Boloca, jucătorul care a debutat pentru naţionala României, dar vrea să joace pentru echipa naţională a Italiei.

Basarab Panduru a evidenţiat starea produsă de rezultatele bune ale naţionalei României din campania de calificare la EURO 2024. România a ajuns la al zecelea meci oficial fără înfrângere.

"Toată lumea este unită, toată lumea vrea să vină la echipa naţională" a declarat Basarab Panduru, la Orange Sport.

Preşedintele consiliului de Administraţie al FCSB-ului a vorbit despre eventualul regret pe care Daniel Boloca l-ar putea simţi odată cu performanţa calificării României la EURO 2024.

"Boloca s-ar putea să regrete, un poco, s-a calificat Italia dar Italia este a lui Frattesi şi a lui Barella pe poziţia aia, mai greu pentru Boloca." a spus Mihai Stoica.

Basarab Panduru nu vede unde ar putea să joace Boloca, în actuala configuraţie a "Squadrei Azzurra".

"Pentru Boloca ar trebui să-i mai suspende pe 2-3, să-l ia şi pe el, doar aşa" a încheiat Basarab Panduru.

Boloca, despre experienţa din naţionala României: ”Nu înţelegeam nimic! Dădeam din cap ca un idiot”

”Prima mea convocare la echipa naţionala României. Părinţii mei s-au născut acolo şi au ajuns în Italia ca cetăţeni extracomunitari.

Nu m-am gândit niciodată că o echipă naţională m-ar putea chema. A fost un sentiment minunat pentru părinţii mei. Eu nu eram foarte sigur, aveam dubii.

I-am şi confruntat: ”Nu vorbesc limba, acasă vorbim mereu italiana şi ştiu doar câteva cuvinte în română, înţeleg când se vorbeşte dar... Ei bine, eu m-am născut aici”.

A fost o oportunitate unică şi au fost foarte fericiţi. Aşa că am acceptat.

Când am ajuns în România, mi-am dat seama de greşeală. Nu înţelegeam nimic! Vorbeau foarte repede.

M-am trezit la prânz sau la cină cu jucători care încercau să mă integreze, iar eu doar zâmbeam şi dădeam din cap ca un idiot. Chiar am avut probleme.

O lună mai târziu, a venit un apel din partea Italiei, de la Roberto Mancini, pentru un stagiu de pregătire cu jucători tineri. Eram plin de entuziasm şi am acceptat. Am înţeles că acesta este destinul meu. 

Când s-a trimis convocarea, România m-a sunat pentru a afla care sunt intenţiile mele: `Voi fi sincer cu tine (n.r. - cel mai probabil a vorbit cu Edi Iordănescu!).

Îţi mulţumesc pentru că m-ai tratat minunat, dar mă simt italian. Mi-ai oferit atât de multe, fără să mă faci să îmi lipsească ceva.

Dar nu îmi doresc. A fost un moment grozav de familie, dar din respect pentru tine trebuie să-ţi spun că nu este ceea ce îmi doresc`.

Privind în urmă, am greşit acceptând convocarea. Eram complet pe dinafară. Dar nu aş fi putut să ştiu dinainte. Dacă mergi la echipa naţională, trebuie să o faci cu inima.

Şi oricât de recunoscător am fost, nu a fost cazul, a declarat Daniel Boloca, într-un interviu acordat presei din Italia.

Afla mai multe despre: mm stoicaechipa nationaladaniel boloca 

viewscnt
Articole similare