Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Numele surprinzător apărut în ultimul moment pe lista FRF, între Mutu şi Iordănescu, pentru postul de selecţioner! A impresionat cu ce a făcut în străinătate | EXCLUSIV

Numele surprinzător apărut în ultimul moment pe lista FRF, între Mutu şi Iordănescu, pentru postul de selecţioner! A impresionat cu ce a făcut în străinătate | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Federaţia Română de Fotbal a votat, în Comisia Tehnică, variantele privind postul de selecţioner al României, iar pe lista membrilor a apărut şi un nume surprinzător, după cum recunoaşte Andrei Vochin, consilierul preşedintelui Răzvan Burleanu.

FRF caută selecţioner. Care a fost cel mai surprinzător nume apărut

Naţionala României caută selecţioner pentru noul an, în care va juca două partide de pregătire, înainte de a debuta în următoarea ediţiei a Ligii Naţiunilor. Cu Mirel Rădoi plecat pe 30 noiembrie, şefii fotbalului românesc au apelat la variantele clasice, Gică Hagi, Răzvan Lucescu şi Dan Petrescu, dar toţi au rămas pe poziţii. Acum, lupta pentru postul de selecţioner a fost câştigată de Mirel Rădoi, dar un nume surprinzător s-a aflat pe listă. 

Adrian Ursea, cel care şi-a construit cariera de antrenor în străinătate de aproape două decenii şi care ultima dată a condus-o pe Nice, a fost numele surprinzător care a fost votat în Comisia Tehnică. 

"Ursea a fost cel mai surprinzător nume. Când a apărut numele lui Adrian Ursea, pentru mine a fost surprinzător, nu ştiu dacă şi pentru alţii. Mă bucur că în generaţiile tinere care au ajuns la federaţiei, au apărut şi oameni de genul ăsta. Discursul lui Ursea, care l-a surprins pe MM, e normal în străinătate. 

Am întâlnit de multe ori la tehnicieni străini, în momentul în care noi încercăm să cerem referinţe despre jucătorii români, juniori la o echipă de primavera şi, în momentul în care vezi cum îţi explică ei sau cum trimit, pentru că unii trimit scris pur şi simplu, înţelegi cum s-a transfromat fotbalul în ultimii 30 de ani şi poţi înţelege de ce am rămas în urmă şi ei s-au dus atât departe.

Numai din acea descriere înţelegi modul lor de gândire, instrumentele cu care lucrează, modalitatea în care fac evaluarea şi pregătirea ulterioare a jucătorului. Au început să apară şi la noi oameni de genul ăsta", a declarat oficialul FRF pentru Telekom Sport. 

Mihai Stoica a recunoscut că a rămas surprins de informaţiile pe care i le-a furnizat Adrian Ursea, când FCSB s-a interesat de un fotbalist. 

Andrei Vochin a dezvăluit şi cum s-a votat în Comisia Tehnică, după ce Florin Bratu, unul dintre membri, a susţinut că s-a marşat pe scenariul unui antrenor sub 55 de ani şi liber de contract: 

"Nu, nu s-a discutat aşa. Au fost luări de poziţii, în care unii au zis aşa, să mergem pe continuitate, pe ce a făcut Mirel, dar au fost şi opinii că la naţională trebuie să fie un antrenor cu mai multă experienţă. Lista apărută nu e completă, mai sunt vehiculate şi alte nume. Eu, când am pus numele pe hârtie, am pus pe baza criteriilor mele", a adăugat consilierul federaţiei. 

Telekom Sport a anunţat că Adrian Mutu e noul selecţioner al României, dar anunţul oficial a fost amânat, pentru moment. 

"Nu deţin informaţii că s-ar petrece ceva până în anul nou. Nici nu ştiu cum s-ar putea petrece, pentru că numirea se face prin votul Comitetului Executiv. Următoarea adunare va fi în ianuarie, iar până atunci cei care negociază, Răzvan Burleanu şi Mihai Stoichiţă, au la dispoziţie o listă cu care poartă discuţii. E posibil să fi avut loc întâlniri", a mai spus Andrei Vochin. 

În urmă cu câteva zile, a apărut lista pe care FRF a întocmit-o cu antrenorii vizaţi pentru a ocupa postul de selecţioner

 

 

 

Afla mai multe despre: adrian urseaselectioner romaniaandrei vochinadrian ursea selectioner romania 

viewscnt
Articole similare