Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | A venit ”nota de plată” pentru naţionala României, după incidentele de la meciul cu Kosovo! Sancţiune drastică dictată de UEFA

OFICIAL | A venit ”nota de plată” pentru naţionala României, după incidentele de la meciul cu Kosovo! Sancţiune drastică dictată de UEFA

Echipa națională

Comentarii

România va juca partida cu Andorra de pe teren propriu fără spectatori, ca urmare a incidintelor de la meciul cu Kosovo de pe Arena Naţională. Mai mult decât atât, FRF va fi obligată să plătească o amendă usturătoare către UEFA în cuantum de 52.000 de euro.

Cu toate acestea, micii suporteri ai tricolorilor au primit o veste grozavă. Conform frf.ro, copiii sub 14 ani, organizaţi în grupuri, vor avea acces gratuit la meci, sub îndrumarea unui însoţitor. În 2019, 30.000 de copii au creat o atmosferă fantastică la partida României din preliminariile pentru EURO 2020, contra Norvegiei, după ce UEFA a sancţionat naţionala pentru incidentele de la meciul cu Spania.

”Comisia de Disciplină a judecat astăzi cazul deschis ca urmare a incidentelor de la meciul România – Kosovo 2-0, disputat pe 12 septembrie. UEFA a decis să amendeze Federaţia Română de Fotbal cu 52.000 de euro, iar următorul meci organizat pe teren propriu se va disputa în spatele uşilor închise.

Capetele de acuzare au fost:

  • Afişarea şi scandarea de mesaje politice
  • Comportament rasist al suporterilor
  • Aprinderea de torţe
  • Aruncarea de obiecte pe teren
  • Blocarea zonelor de acces public

Astfel, în urma sancţiunii dictate de UEFA, partida România – Andorra, programata pe 15 octombrie, de la ora 21:45, se va desfăşura fără spectatori. Cu toate acestea, FRF a decis să permită accesul GRATUIT al copiilor sub 14 ani, organizaţi în grupuri, de la unităţi de învăţământ preşcolar şi şcolar, şcoli de fotbal, grupe de juniori ale cluburilor de fotbal, doar cu câte un însoţitor la fiecare grup de 10 copii. Procedura completă de înscriere va fi anunţată în zilele viitoare.

Federaţia Română de Fotbal respinge comportamentul iresponsabil al grupului de spectatori de la peluza Sud care a dus la întreruperea meciului cu Kosovo şi reiterează principiul după care este guvernat fotbalul în România, şi anume neamestecul politicului în actul sportiv. De asemenea, FRF condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane. Totodată, aşteptăm cu interes de la organele abilitate rezultatele cercetării legale în funcţie de faptele comise de spectatorii care au determinat întreruperea meciului cu Kosovo”, se arată în comunicatul postat de FRF.

Meciul de pe Arena Naţională, România - Kosovo 2-0, a fost întrerupt aproximativ o oră după ce ultraşii de la "Uniţi Sub Tricolor" au afişat un banner cu tentă geopolitică. "Kosovo je Srbija" a stat scris pe o pânză în peluza României, iar arbitrul a întrerupt partida după ce oficialii kosovari i-au atras atenţia. Partida a fost întreruptă mai bine de 40 de minute, dar în cele din urmă s-a terminat pe gazon cu victoria României.

Afla mai multe despre: româniafrf 

viewscnt
Articole similare