Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Peste Iordănescu şi Daum! Cosmin Contra, cel mai bun selecţioner din ultimii 6 ani

Peste Iordănescu şi Daum! Cosmin Contra, cel mai bun selecţioner din ultimii 6 ani

Echipa națională

Comentarii

Cosmin Contra este cel mai bun selecţioner al României din ultimii 6 ani, conform site-ului Transfermarkt.

România se pregăteşte de barajul cu Islanda pentru a încerca să obţină biletele pentru Euro 2021. O va face cu Mirel Rădoi, omul care a făcut senzaţie pe banca tehnică a reprezentativei de tineret, pe care a condus-o până în semifinalele turneului final din Italia şi San Marino.

Rădoi îl schimbă pe Cosmin Contra, selecţionerul care a părăsit naţionala după eşecul usturător de la Madrid şi ratarea calificării directe la turneul final.

Cu toate acestea, Contra este cel mai bun selecţioner al României din ultimii 6 ani. Site-ul transfermarkt arată că fostul tehnician de pe banca naţionalei are o medie de 1.88 puncte câştigate pe meci. Contra a disputat ca selecţioner 24 de meciuri pe banca ”tricolorilor”, a câştigat 13 dintre ele şi a pierdut doar 5. Naţionala lui Contra a marcat 39 de goluri şi a primit 26, dintre care 7 au venit pe filieră iberică.

Contra are cifre mult mai bune ca Daum. Germanul a câştigat 3 din cele 10 meciuri ca selecţioner. A pierdut patru dintre ele, iar naţionala are un golaveraj de 11-11 în mandatul său.

Fostul fotbalist de la Atletico Madrid şi Milan este şi peste venerabilu Anghel Iordănescu. În ultimul său mandat pe banca naţionalei, Iordănescu a câştigat 7 din cele 19 meciuri disputate, a remizat în alte 9 şi a pierdut doar 3. Are o medie de 1.58 de puncte pe meci, una mai mică decât cea obţinută de Contra.

 

Afla mai multe despre: cosmin contra 

viewscnt
Articole similare