Experiențe împreună.
You are here:

Primele reacţii ale lui Mirel Rădoi şi Adrian Mutu după deciziile UEFA! Cum ne-ar putea avantaja amânarea meciului Islanda - România

Primele reacţii ale lui Mirel Rădoi şi Adrian Mutu după deciziile UEFA! Cum ne-ar putea avantaja amânarea meciului Islanda - România

Echipa națională

Comentarii

Mirel Rădoi şi Adrian Mutu au oferit primele reacţii, după deciziile luate de UEFA. Naţionala mare şi naţionala U21 vor juca următoarele meciuri oficiale cel mai devreme în iunie 2020.

Campionatul European a fost amânat pentru 2021, în timp ce play-off-ul de calificare la EURO şi meciul României U21 cu Danemarca din preliminariile EURO 2021 U21 au fost amânate pentru iunie 2020. 

VIDEO Conferinţa de presă a preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu. Deciziile luate de UEFA şi federaţiile europene

„Toate deciziile luate azi au ca scop principal protejarea tururor celor implicaţi în fotbal, jucători, suporteri, antrenori, arbitri. Sănătatea fiecăruia este prioritatea numărul unu! După aceea, abia, vorbim de fotbal şi de priorităţile fotbalului. Dacă e să mă refer strict la meciul cu Islanda, noi eram oricum pregătiţi să îl jucăm în această lună. Vom vedea dacă situaţia globală ne va permite să îl jucăm în iunie, ar fi extraordinar ca orice pericol să dispară până atunci. Dacă va fi aşa, ar putea fi câteva avantaje sportive pentru noi. Faptul că am beneficia în mod cert de un gazon mai bun decât ar fi fost la Reykjavik în martie şi de condiţii meteo mai apropiate de cele cu care sunt obişnuiţi jucătorii noştri. Ar mai putea fi un avantaj reprezentat de posibilitatea de a urmări mai mult timp jucătorii la lucru, pe teren, la cluburi. Dar acum nu îl pot considera un avantaj, câtă vreme competiţiile naţionale sunt suspendate. Vom vedea dacă se vor relua aşa cum preconizează UEFA.

Mesajul meu este unul clar, atât pentru jucătorii naţionalei, cât şi pentru toţi suporterii României, din ţară şi din străinătate: sănătatea fiecăruia este mai presus de orice competiţie! Fiţi responsabili şi protejaţi-i pe cei de lângă voi! Hai, România!”, a spus Mirel Rădoi, selecţionerul primei reprezentative.

Când s-ar putea relua Liga 1! Răzvan Burleanu, despre cele două posibilităţi

Adrian Mutu, selecţionerul României U21, a precizat: “Este singura decizie care se putea lua. Era imposibil deja să putem juca în această lună, având în vedere ce se întâmplă în lume. Sunt nerăbdător să debutez pe banca echipei naţionale, să ascult din nou imnul pe stadion, de la nivelul gazonului, dar trebuie să mai aştept. Să sperăm că aceste meciuri se vor putea disputa în luna iunie, asta ar însemna că situaţia în ceea ce priveşte sănătatea publică se va ameliora. Cel mai important acum este să ascultăm recomandările autorităţilor. Să dăm dovadă de responsabilitate, să ne protejăm pe noi şi pe cei apropiaţi nouă. Vom avea timp să le facem pe toate”, a completat fostul decar al naţionalei. 

Reprezentativa României, condusă de Mirel Rădoi, ar fi trebuit să dispute pe 26 martie, la Reykjavik, în Islanda, semifinala play-off-ului pentru EURO. Apoi, dacă tricolorii ar fi învins, ar fi jucat, pe 31 martie, la Sofia sau Budapesta, meciul decisiv pentru calificarea la turneul final, în faţa Bulgariei sau Ungariei.

De asemenea, România U21 avea programat pe 31 martie, la Ploieşti, meciul cu Danemarca U21, în preliminariile pentru EURO 2021.

 

viewscnt
Articole similare
ANALIZA Simona Halep, traseu infernal la Roland-Garros. Ce "pericole" o pandesc pe...