Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răsturnare de situaţie în cazul retragerii Cristinei Neagu din naţională? Ce susţine Mihai Covaliu, preşedintele COSR: "Eu am altă părere aici" | EXCLUSIV

Răsturnare de situaţie în cazul retragerii Cristinei Neagu din naţională? Ce susţine Mihai Covaliu, preşedintele COSR: "Eu am altă părere aici" | EXCLUSIV

Handbal

Comentarii

Cristina Neagu şi-a anunţat retragerea din echipa naţională de handbal a României, la 35 de ani, după eliminarea de la Campionatul Mondial. Totuşi, preşedintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, Mihai Covaliu, a apelat la orgoliul sportivei şi a spus că handbalista ar putea schimba decizia.

Cristina Neagu s-a retras din echipa naţională. Mihai Covaliu: "Eu am altă părere aici. Sunt convins că va reveni asupra deciziei"

După ce România n-a avansat din grupele principale ale Campionatului Mondial şi echipa naţională de handbal a ratat prezenţa la Jocurile Olimpice, Cristina Neagu şi-a anunţat retragerea de sub tricolor. 

La scurt timp, Cristina Neagu şi-a anunţat decizia şi printr-un mesaj emoţionant pe Facebook. Totuşi, preşedintele COSR, Mihai Covaliu, crede că handbalista care a scris istorie poate reveni asupra deciziei, fără să aibă informaţii concrete în acest moment. 

"Eu am altă părere aici şi aici vorbeşte sportivul de performanţă din mine. Nu cred şi aşa cum o cunosc pe Cristina, poate nu foarte bine, dar un mare sportiv, cea mai bună handbalistă a lumii de patru ori, dacă nu greşesc, nu-şi poate încheia cariera aşa (n.r. - la echipa naţională). 

Sunt convins că va reveni asupra deciziei şi va mai face un Campionat Mondial cu un rezultat mai bun. Nu am nicio informaţie, nu am vorbit cu Cristina, dar într-un campion... 

I-aş recomanda să aibă grijă de sănătate şi să facă paşii pentru încă un Campionat Mondial, aşa cum este ea, o mare campioană. Ea n-a ajuns cea mai bună handbalistă a lumii fără niciun fel de durere, fără să-i fie greu", a mai spus preşedintele COSR, Mihai Covaliu, la Zoom Sport, de pe Orange Sport. 

Mihai Covaliu, după ce naţionala de handbal feminin a ratat Jocurile Olimpice de la Paris

Preşedintele COSR a vorbit la Zoom Sport despre numărul realist al medaliilor pe care le poate câştiga România la Jocurile Olimpice din 2024, iar despre handbal a transmis că federaţia a ratat obiectivul. 

"Ne-am pus mari speranţe în handbal, mai ales după declaraţiile Cristinei Neagu şi aşa cum mergea echipa în ultima vreme şi cum văzusem că a început acest Campionat Mondial. Credeam că pot prinde un loc care să le ducă în acel turneu preolimpic. 

Se pare că încă nu sunt la acest nivel de a ajunge într-o competiţie preolimpică. E o generaţie bună, cred în generaţia asta pentru 2028 şi din cauza vârstei nu cred că o vom mai avea pe Cristina Neagu atunci, dar cred că e clar un obiectiv ratat din partea handbalului, din partea echipei naţionale. 

Speram să avem un sport de echipă la Jocurile Olimpice, se pare că nu de data aceasta şi încă nu s-a terminat Campionatul Mondial acolo, nu ştim clasamentul. Urmează să avem o întânire cu preşedintele federaţiei să vedem cauzele acestui rezultat. E o echipă tânără, în afară de Cristina Neagu, şi totuşi să reuşească să obţină calificarea la Jocurile Olimpice", a adăugat Mihai Covaliu. 

Afla mai multe despre: cristina neagucristina neagu retragerecristina neagu retragere echipa nationalamihai covaliu 

viewscnt
Articole similare