Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răzvan Burleanu nu se simte vinovat pentru cele 3 campanii de calificare ratate de naţionala României: ”În primul rând trebuie să înţelegem care este rolul FRF”

Răzvan Burleanu nu se simte vinovat pentru cele 3 campanii de calificare ratate de naţionala României: ”În primul rând trebuie să înţelegem care este rolul FRF”

FRF

Comentarii

Răzvan Burleanu spune că nu consideră că are vreo parte de vină pentru absenţele naţionalei de la ultimele 3 turnee finale.

Naţionala României a ratat şi prezenţa la Cupa Mondială din 2022 şi se vor împlini astfel 24 de ani de la ultima participare la un turneu final mondial.

Este a treia campanie de calificare consecutivă pe care naţionala României o încheie fără să reuşească să se califice la turneul final. Răzvan Burleanu spune însă că nu se simte vinovat.

Răzvan Burleanu nu se simte vinovat pentru eşecurile naţionalei României

Răzvan Burleanu a ajuns în 2014 preşedinte la FRF. De atunci, naţionala României a fost prezentă doar la EURO 2016. În rest, ”tricolorii” au ratat calificarea la Cupa Mondială 2018, la EURO 2020 - organizat şi la Bucureşti şi la Cupa Mondială din 2022.

Răzvan Burleanu spune însă că nu se simte vinovat pentru aceste eşecuri. Preşedintele FRF susţine că misiunea sa este să asigure un buget care să le permită echipelor naţionale să se bucure de cele mai bune condiţii. Obiectiv pe care spune că l-a atins.

”(După ratarea a 3 campanii consecutive de calificare, ca preşedinte FRF, în că măsură vă simţiţi responsabil?) În primul rând trebuie să înţelegem care este rolul FRF.

În primul rând, FRF, ca şi administraţie, este responsabilă să pună la dispoziţia tuturor loturilor naţionale şi a întregului fenomen fotbalistic din România, un buget sustenabil şi multianual, lucru care se şi întâmplă. Dacă comparăm 2014 cu 2021, înregistrăm o dublare a bugetului FRF, de la 12 milioane la aproximativ 25 de milioane de euro.

Nu încerc să găsesc scuze, ci doar pur şi simplu să vă pot introduce în realitatea în care ne aflăm. Nu cred că putem să avem parte de un preşedinte de federaţie care să garanteze că el antrenează echipa, că el face selecţia şi că el intră şi în teren şi înscrie.

Ceea ce pot să îmi reproşez ca preşedinte de federaţie este că nu am contribuit mai mult în ceea ce priveşte integrarea tinerilor jucători la cluburile din străinătate.

În primul rând, Comisia Tehnică a căpătat un rol activ în ultimii ani. Poate în trecut şi poate şi astăzi, dacă ne uităm în alte domenii, suntem obişnuiţi cu o mentalitate de clan, în care cel care conduce o anumită organizaţie este asemenea unui tătuc, care trebuie să aibă grijă de orice şi să ia decizii în orice domeniu.

Dacă am vorbi despre probleme de ordin financiar, probleme de integritate, probleme în ceea ce priveşte implementarea principiilor de bună guvernanţă, atunci ca preşedinte de federaţie aş fi persoana responsabilă”, a declarat Răzvan Burleanu.

Afla mai multe despre: razvan burleanu 

viewscnt
Articole similare