Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răzvan Burleanu şi-a recunoscut greşeala, la şapte ani distanţă. Obiectivul: România, în top 10 mondial. Ce a spus acum: "Nu a fost calculat"

Răzvan Burleanu şi-a recunoscut greşeala, la şapte ani distanţă. Obiectivul: România, în top 10 mondial. Ce a spus acum: "Nu a fost calculat"

Echipa națională

Comentarii

În 2014, naţionala masculină de fotbal a României ocupa locul 15 în clasamentul mondial, după ce în 2013 s-a aflat pe 32. Urcarea l-a făcut pe proaspăt alesul preşedinte FRF să facă un anunţ îndrăzneţ: FRF dorea ca naţionala mare să-şi facă loc printre primele 10 naţionale din lume!

Răzvan Burleanu, despre afirmaţia făcută în urmă cu şapte ani: "A fost o dorinţă dincolo de ceva foarte calculat în spate"

Atunci, şeful FRF a anunţat că obiectivul primei reprezentative e să ajungă în top 10 în clasamentul FIFA , până în 2020. La şapte ani distanţă, România a ratat participarea la EURO 2020, la care a găzduit meciuri, şi are şanse mici de calificare la Campionatul Mondial din 2022. 

În acest moment, naţionala antrenată de Mirel Rădoi e pe locul 45 mondial, sub ţări precum: Costa Rica, Ungaria, Qatar, Australia, Maroc, Iran sau Peru. 

Luni, şeful fotbalului românesc a comentat afirmaţia pe care a făcut-o în trecut. El a spus că s-a grăbit în afirmaţia făcută, a sublinit necesitatea unor investiţii şi a amintit despre eşecul echipelor din Liga 1, care s-au calificat în preliminariile europene. 

"A fost o dorinţă dincolo de ceva foarte calculat în spate. A fost un moment, în 2015, când ne doream foarte mult să ajungem în elita fotbalului european. Între timp am reuşit să fim, pentru o scurtă perioadă, în primele 10 naţiuni, înainte de o tragere la sorţi. În schimb, fotbalul românesc are nevoie de foarte multe investiţii, investiţii pentru a reveni în elita fotbalului european. Şi am văzut ce s-a întâmplat în această vară cu eliminarea echipelor de club, încă din turul 2 (n.r. - Conference League)", a declarat Răzvan Burleanu. 

Clasamentul grupei J din preliminariile Cupei Mondiale

  1. Armenia - 9 puncte
  2. Macedonia de Nord - 6 puncte
  3. Germania - 6 puncte
  4. România - 3 puncte
  5. Islanda - 3 puncte
  6. Liechtenstein - 0 puncte
  • *Primul loc se califică la Campionatul Mondial
  • *Locurile secunde din grupe merg la baraj

Pentru tricolori urmează meciurile din septembrie, cu Islanda, Liechtenstein şi Macedonia de Nord. 


Încă un stadion modern în România! Gică Hagi şi Gică Popescu, chemaţi la discuţii pentru investiţia majoră pregătită | FOTO

Afla mai multe despre: razvan burleanuromaniaechipa nationalaromania top 10razvan burleanu promisiune 

viewscnt
Articole similare