Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ŞOC | Un jucător transferat de Gigi Becali la FCSB cu 1,5 milioane de euro, dat dispărut: ”Ştie cineva unde este?” Unde a fost văzut ultima oară şi ce zvonuri au apărut

ŞOC | Un jucător transferat de Gigi Becali la FCSB cu 1,5 milioane de euro, dat dispărut: ”Ştie cineva unde este?” Unde a fost văzut ultima oară şi ce zvonuri au apărutgalerie foto

Superliga

Comentarii

Un jucător pe care Gigi Becali l-a transferat cu 1,5 milioane de euro, în vara lui 2008, s-a retras în 2013 şi de atunci nu se mai ştie nimic despre el. ”Ce se întâmplă cu Juan Carlos Toja, mijlocaşul căruia i-au pus capăt accidentorile?”, se întreabă columbienii de la publicaţia las2orillas.co.

Juan Carlos Toja a fost considerat unul dintre cele mai mari talente ale fotbalului din Columbia, din trecutul recent. La naţionala sub 20 de ani a fost coleg cu jucători precum Falcao, Guarin, Zuniga sau Cristian Zapata, o generaţie considerată printre cele mai bune din istoria fotbalului columbian. Însă, spre deosebire de ceilalţi, Toja nu şi-a atins niciodată potenţialul, mai ales din cauza problemelor medicale. S-a retras în 2013, de la New England Revolution, după o accidentare gravă la spate şi de atunci nu se mai ştie mare lucru despre el. 

Fostul mijlocaş al FCSB-ului s-a transferat ultima oară la New England. Acum, este dat dispărut

Într-un material publicat de las2orillas.co, jurnaliştii columbieni l-au dat dispărut, la propriu, pe Juan Carlos Toja. ”În 2012, Juan Carlos s-a întors în SUA pentru a-şi încerca norocul la New England Revolution. Dar o accidentare gravă la spate l-a împiedicat să joacă şi a rupt contractul la sfârşitul anului 2013. De atunci, rătăceşte singur. Nimeni nu ştie unde este. Ştie undeva unde este? L-a văzut cineva?”, se întreabă columbienii. 

Toja, dat dispărut. Îşi pregăteşte în secret revenirea?

Fostul mijlocaş al FCSB-ului a ajuns la 34 de ani şi publicaţia las2orillas.co vine cu un zvon care circulă prin Columbia: ”Unii spun că se pregăteşte să reapară în fotbalul columbian. Ultima oară a fost văzut în 2016, la Fortaleza şi ultimul lucru care se ştia despre el este că se antrenează cu La Equidad (n.r. echipă din prima ligă a Columbiei)”.

Juan Carlos Toja, unul dintre cele mai scumpe transferuri pe care Gigi Becali le-a făcut la FCSB

În vara lui 2008, FCSB reuşea o lovitură interesantă pe piaţa transferurilor. Gigi Becali plătea atunci 1,5 milioane de euro pentru aducerea lui Juan Carlos Toja de la FC Dallas. Este pe locul 10 în topul celor mai scumpi jucători cumpăraţi de FCSB.
 


Toja avea atunci 23 de ani şi era considerat în continuare un mare talent al Columbiei. A început foarte bine la FCSB, însă problemele medicale, dar şi viaţa extrasportivă i-au afectat forma. În 2010, FCSB l-a lăsat să plece la Aris Salonik, care l-a transferat cu 500.000 de euro. A lăsat o impresie bună în Grecia, însă Aris avea mari probleme financiare şi Toja a plecat în 2012, după ce şi-a recuperat cele şase salarii restante. În acelaşi an a semnat cu New England Revolution, de unde s-a retras în 2013, din cauza unei accidentări grave.

Juan Carlos Toja a început fotbalul la Santa Fe, în Columbia şi apoi s-a transferat la River Plate, FC Dallas, FCSB, Aris şi New England Revolution. Are şi trei selecţii la naţionala Columbiei, pentru care a debutat într-un meci cu Brazilia. 


Afla mai multe despre: juan carlos toja 

viewscnt
Articole similare