Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Transfer de 120 de milioane de euro la FC Barcelona! Catalanii s-au împrumutat la bancă

Transfer de 120 de milioane de euro la FC Barcelona! Catalanii s-au împrumutat la bancăgalerie foto

FC Barcelona

Comentarii

În vara lui 2019, Barcelona a "spart banca" pentru transferul lui Antoine Griezmann (30 de ani) de la Atletico Madrid, pentru care au plătit clauza de reziliere, 120 de milioane de euro. Transferul a fost la un pas să pice, după ce conducerea catalanilor şi-a dat seama că nu are suficiente lichidităţi pentru a finanţa mutarea, astfel că a fost nevoie să se împrumute.

Transfer de 120 de milioane de euro la FC Barcelona! Catalanii s-au împrumutat la bancă

Într-o altă încercare de a acoperi plecarea lui Neymar, fotbalist care a lăsat un gol imens în echipă, Barcelona l-a transferat pe Griezmann în vara lui 2019 în schimbul a 120 de milioane de euro, clauza de reziliere a contractului francezului cu Atletico Madrid. Presa din Spania scoate la iveală detalii despre cum s-a realziat mutarea.

În seara în care Barcelona l-a transferat pe Griezmann, după ce a activat clauza de reziliere, şefii de pe Camp Nou şi-au dat seama că nu au bani pentru a face transferul. Astfel, potrivit Mundo Deportivo, Barcelona s-a împrumutat pentru a finanţa transferul. Fostul preşedinte, Josep Maria Bartomeu, a împrumutat 85 de milioane de euro de la un fond de investiţii şi alte 35 de milioane de euro de la bancă.

Astfel, a fost făcută încă o mutare care a adâncit "groapa" cu datorii a Barcelonei, care înregistrează în prezent datorii de peste 1,6 miiarde de euro. Situaţia financiară precară i-a adus pe catalani în situaţia în care l-au pierdut pe Leo Messi (34 de ani), cel mai bun fotbalist din istoria clubului, gratis. Argentinianul a semnat cu PSG. Pe lângă această pierdere, catalanii au ajuns în situaţia în care au transferat numai jucători liberi de contract, cazurile lui Aguero, Depay sau Eric Garcia.

De altfel, transferul lui Griezmann la FC Barcelona nu a fost deloc un succes. Francezul, campion mondial în 2018, a strâns 102 meciuri, 35 de goluri şi 17 pase de gol, dar nu s-a ridicat niciodată la pretenţiile şi aşteptările tuturor. Tot din cauza situaţiei financiare, Barcelona a fost nevoită să scape de Griezmann şi de salariul său, astfel că fotbalistul a ajuns sub formă de împrumut înapoi la Atletico Madrid, care are şi o clauză de cumpărare definitivă de 40 de milioane de euro, după ce au plătit 10 milioane de euro pentru împrumutul său.

  • 1 - un trofeu a câştigat Antoine Griezmann cu FC Barcelona, Cupa Regelui în 2020

 

Afla mai multe despre: griezmanntransferbarcelonaimprumut 

viewscnt
Articole similare