Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Vestea primită de Mircea Lucescu în această dimineaţă. Campionatul Ucrainei a fost suspendat. Ruşii îşi continuă atacurile şi ar viza şi Insula Şerpilor

Vestea primită de Mircea Lucescu în această dimineaţă. Campionatul Ucrainei a fost suspendat. Ruşii îşi continuă atacurile şi ar viza şi Insula Şerpilor

Special

Comentarii

Aşa cum era de aşteptat, campionatul Ucrainei a fost suspendat după ce Vladimir Putin a decis să atace ţara. În acelaşi timp, ruşii s-ar fi apropiat la doar 45 de kilometri de ţărmurile României.

Armata rusă îşi continuă atacurile în Ucraina, din mai multe părţi şi administraţia de la Kiev a decis să Legea Marţială. În urma acestui decret, gradiniţile, şcolile şi toate activităţile care nu sunt esenţiale au fost suspendate.

Printre ele, şi competiţiile sportive. Campionatul Ucrainei ar fi trebuit să se reia încă de vineri, 25 februarie, dar evenimentele extrem de grave au dus la suspendarea competiţiei.

Campionatul Ucrainei a fost suspendat

În acest moment, ucrainenii au raportat bombardamente în oraşele importante, precum Kiev, Harkiv, Mariopos sau Odesa. Vladimir Putin a decis să atace Ucraina din mai multe părţi şi tancuri şi vehicule militare au trecut graniţa dintre Belarus şi Ucraina. Acestea s-ar îndrepta înspre Kiev.

În toată această situaţia dramatică, autorităţile de la Kiev au decis să aplice Legea Marţială. Toate activităţile neesenţiale au fost astfel suspendate.

Campionatul Ucrainei ar fi trebuit să se reia pe 25 februarie, după ce echipele au fost în pauză de iarnă. Însă competiţia a fost suspendată pentru o perioadă de 30 de zile.

În campionatul Ucrainei este angrenat şi Mircea Lucescu, cel care miercuri seară susţinea că nu are de gând să părăsească Ucraina şi că aşteaptă reluarea campionatului.

Între timp, antrenorul în vârstă de 76 de ani ar putea decide să revină în România.

Ruşii s-au apropiat la doar 45 de kilometri de ţărmul României

Vladimir Putin a decis să atace Ucraina din mai multe direcţii şi până acum s-au raportat bombardamente şi acţiuni militare din Sud, Sud-Est, Est şi Nord-Est. De asemenea, trupele armatei Rusiei avansează pe aceste direcţii.

Ruşii au bombardat inclusib Odesa, oraş aflat la mai puţin de 160 de kilometri de România. Însă autorităţile din Ucraina susţin că ruşii s-au apropiat inclusiv de Insula Şerpilor, care se află la doar 45 de kilometri de ţărmurile României, informează gazeta.ua.

Insula Şerpilor este o stâncă aflată la doar 45 de kilometri de oraşul Sulina, are doar 17 hectare, dar reprezintă un important punct strategic şi militar.

De altfel, experţii internaţionali susţineau încă de acum câteva luni că ruşii ar putea ataca această zonă, pentru a bloca accesul Ucrainei la Marea Neagră, un lucru care ar duce efectiv la prăbuşirea economică.

Însă, foarte important, în zonă se află zăcăminte importante de hidrocarburi.

Insula Şerpilor şi platoul continental de lângă ea au fost motive de dispută între România şi Ucraina.

Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga a stabilit, printr-o decizie dată în 2009, că 9.700 de kilometri pătraţi din platoul continental al insulei aparţin României, în timp ce Ucraina s-a ales cu 2.300 de kilometri pătraţi.

Afla mai multe despre: ucraina 

viewscnt
Articole similare