Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Victor Piţurcă încă este şocat pentru ce a păţit: "Toată lumea tace acum, după ce mi s-a întâmplat în Ţara Românească"

Victor Piţurcă încă este şocat pentru ce a păţit: "Toată lumea tace acum, după ce mi s-a întâmplat în Ţara Românească"

Fotbal intern

Comentarii

Victor Piţurcă a rememorat şocul pe care l-a avut atunci când a fost cercetat de procurorii DNA, împreună cu fiul său, Alexandru Piţurcă. Fostul selecţioner spune că "au pus dosarul la dospit", în cele din urmă.

Victor Piţurcă, revoltat de maniera în care a fost adus în faţa justiţiei

Fostul selecţioner Victor Piţurcă şi directorul ROMARM, Gabriel Ţuţu, au fost reţinuţi, pe 30 ianuarie 2023, de procurorii DNA, fiind acuzaţi într-un dosar care vizează achiziţii realizate în timpul pandemiei. 

Este vorba despre contracte pentru livrarea unor utilaje neconforme de producere a măştilor care au prejudiciat ROMARM cu peste 8,6 milioane de lei. De asemenea, este vorba despre măşti neconforme pentru MApN. În context, Gabriel Ţuţu ar fi primit 50.000 de lei.

La câteva zile distanţă, Alexandru Piţurcă şi Gabriel Ţuţu au fost liberi, deşi procurorii DNA au cerut arestarea preventivă. 

La un an distanţă, câştigătorul Cupei Campinilor Europeni cu Steaua Bucureşti şi-a menţinut părerea şi a considerat că i s-a făcut o nedreptate. 

"Nu fac eu afaceri, am copiii care aleargă, dar sunt activ şi eu. Nu fac afaceri, nu am fost un afacerist şi nici nu mă pricep. L-am ajutat pe Alex cu bani şi doar în Ţara Românească se putea întâmpla ce mi s-a întâmplat mie şi toată lumea tace acum, nu mai zice nimeni nimic. Că am înşelat armata, am vândut măşti false... Nici măcar nu era vorba despre măşti. În afară de faptul să dau bani firmei fiului meu, care a făcut afacerea foarte corect, nu făcusem nimic şi am fost legat cu cătuşe. Mi-am dat seama ce înseamnă DNA-ul... Ce se întâmpla odată se întâmplă şi acum. 

Au pus dosarul la dospit, bineînţeles că n-a fost nimic. S-au luat declaraţii, eu nu cunoşteam pe nimeni dintre acei oameni, habar nu aveam cine sunt, cum sunt. Habar nu aveam că o să se facă cu armata afacerea. Mi s-a imputat faptul că m-am văzut cu un personaj, care el era personajul-cheie, că l-am văzut o jumătate de oră şi i-am cumpărat încrederea. E incredibil aşa ceva! Vorbim despre afaceri... N-am făcut niciodată afaceri cu statul şi n-am făcut nici acum. Da, am afaceri imobiliare, am făcut un bloc şi mai facem un bloc", a declarat Victor Piţurcă la EUROCAST 2024

Afla mai multe despre: victor piturcavictor piturca dosar masti 

viewscnt
Articole similare