Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Viitorul Superligii, în pericol? Planul de urgenţă al LPF, după decizia Guvernului

Viitorul Superligii, în pericol? Planul de urgenţă al LPF, după decizia Guvernului

Superliga

Comentarii

LPF apelează la un plan de urgenţă, după decizia luată de Guvern de a creşte taxarea contractelor sportivilor.

Decizia Guvernului vizează cluburile susţinute de bani publici, dar şi pe cele susţinute de privat. Sumele pe care cluburile vor fi nevoite să le plătească faţă de ce plătesc în prezent ar îngreuna situaţia cluburilor din Superliga.

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a făcut un anunţ în care a precizat că măsura luată de Guvernul României va deteriora activitatea cluburilor profesioniste de fotbal din România iar planul LPF este să comunice cu reprezentaţii FRF, cât şi cu Guvernul României.

„Decizia noii impozitări a salariilor din sport, care se duce undeva la 30 la sută, este una care va afecta în mod grav fotbalul românesc.

Gândeşte-te că e aproape o triplare a datoriilor către Stat. Într-o activitate cum e cea de la un club de fotbal, cele mai mari cheltuieli le reprezintă salariile.

Avem echipe cu bugete mai mici, dar care au salarii de 1,5 milioane de euro. Pentru ele, automat dispar 300.000 de euro.

La cele mai mari, unde salariile ating 3 sau 4 milioane de euro, afectarea este între 600 şi 800 de mii de euro! E imens!

Nu poţi lua astfel de măsuri peste noapte, fără să le anticipezi. Fără să vii să întrebi oamenii din acel domeniu, fără să îi previi cu un an sau doi înainte.

O să discut şi cu secretarul general al FRF şi vom încerca să discutăm apoi cu cei din Guvern. Sunt afectate şi handbalul, şi baschetul.  Peste tot unde există salarii mai bunicele.

Vom fi traşi în jos faţă de toate celelalte cluburi de fotbal din zonă, care acum au bugete comparabile sau puţin mai bune”, a declarat Justin Ştefan pentru ProSport.

Gigi Becali s-a pronunţat asupra deciziei Guvernului

"Păi dacă ne mai şi taxează, trebuie să închidem porţile. O să îngreuneze activitatea mai mult, ce să facem? Ce pot să fac? Măcar atât ne lăsau.

Să ceri bani de la stat pentru fotbal nu e normal. Trebuie să ceri de la primării să îţi facă stadioane, pentru că populaţia vrea fotbal. Şi să facă stadioane, da, asta poţi să ceri.

Dar să ceri bani de la stat pentru fotbal să dai salarii, nu mi se pare normal. Să vii să suprataxezi, iar nu mi se pare normal, tot ne descurcam greu.

Privaţii vor închide şi vor rămâne Consiliile Locale să facă echipe de fotbal şi nu vom mai avea fotbal, nu pot să se descurce în cupele europene”, a spus Gigi Becali, pentru ProSport.

Afla mai multe despre: lpffrf 

viewscnt
Articole similare